#ViațaLaBirou în pandemie – Iulia Ghiță, CEO Bookster

Home/ViataLaBirou/ViataLaBirou in pandemie/#ViațaLaBirou în pandemie – Iulia Ghiță, CEO Bookster

Cum a fost pentru voi #ViațaLaBirou în pandemie? Care au fost avantajele și dezavantajele și ce v-a lipsit cel mai mult în timp ce ați lucrat de la #BiroulDeAcasă? Noi ne-am dorit să aflăm, iar astăzi am vorbit cu Iulia Ghiță, CEO Bookster.

 

 

Bookster este o bibliotecă pentru angajați din companii. Odată cu pandemia modul lor de lucru s-a schimbat și au început să livreze cărți pentru angajați la ei acasă. „Noi, la Bookster, am început să lucrăm de acasă pe 12 martie. Fiind o echipă mică și agilă, am intrat în work from home de pe o zi pe alta, pur și simplu ne-am luat laptopurile acasă și am mutat totul pe online”, ne-a spus Iulia. Ca toată lumea în acel moment, fără să aibă detalii despre cum va fi și cât va dura perioada aceasta, au decis să se adapteze din mers: „Aproape 8 luni mai târziu lucrăm tot de acasă. Și cărțile noastre s-au mutat la #BiroulDeAcasă, pentru că din aprilie Bookster livrează cărți pentru angajați acasă”.

 

 

Iulia spune că i-a fost ușor, cel mai ușor, să se adapteze la noul program și a profitat de faptul că drumul până la #BiroulDeAcasă, adică din dormitor până în living e mult mai scurt decât până la birou, dar i-a lipsit interacțiunea cu oamenii. „Cel mai dor îmi este de colegi și de atmosfera din birou, mai ales în perioada asta a anului, pentru că avem Bookster Games, o competiție cu probe inventate de noi, multe petreceri și jocuri”, ne-a spus Iulia. „Principala mea lecție a fost că e important să păstrăm toate activitățile legate de cultura Bookster: așa că avem în continuare pauza zilnică de lectură de la 12:00 la 12:30, când mă opresc din orice fac, îmi iau cartea și citesc. Citesc mai mult decât înainte și aud asta și de la colegii mei. Și nu doar noi, cei din echipa Bookster, ci și cititorii noștri. Din aprilie și până acum am livrat acasă la cititori aproape 150.000 de cărți, pe lângă cele livrate la birou”.

 

 

În ceea ce privește avantajele și dezavantajele, Iulia crede că există din ambele tabere: „Eu locuiesc singură, prin urmare acasă sunt mai puține distrageri decât la birou, mai puține întreruperi și, deci, mai mult timp să intru în flow. Însă comunicarea merge mai greu în online, nu se compară cu o discuție față în față. În interacțiunea virtuală simt că îmi scapă multe detalii de comunicare non-verbală: un gest, un zâmbet, o atingere, lucruri care comunică mai mult decât cuvintele”.

Înțelegem perfect, Iulia! Îți mulțumim că ai împărtășit cu noi cum a fost #ViațaLaBirou în pandemie. Mult succes!