Cum alungăm stresul?

Home/Recomandări, ViataLaBirou/Cum alungăm stresul?

Munca hibrid categoric ne-a ajutat să eliminăm o parte din timpii morți alocați deplasării de acasă la birou, însă acest câștig de timp a venit la pachet cu un cost. Granițele dintre viața de familie și profesională au devenit mai permeabile, iar rezultatul poartă denumirea de stres, respectiv boala secolului XXI.

Din fericire, avem la îndemână instrumente care să ne ajute să combatem stresul și, chiar dacă nu vom putea să îl eliminăm definitiv din viața noastră, cu siguranță îi putem reduce din amploare.

Printre soluțiile de combatere a stresului sunt:

  • Meditația;
  • Apelarea la serviciile unui psiholog;
  • Timp de calitate petrecut cu cei dragi;
  • Sport și un stil de viață mai sănătos, care prin mișcare și o alimentație mai atentă, ne vor crește starea de bine;
  • Un animal de companie care să ne țină de urât;
  • Un jurnal, în care să ne eliberăm prin scris de ceea ce ne apasă. În acest sens nimic nu se compară cu liniștea pe care o trăim atunci când așternem gândurile cu stiloul pe hârtie.

Experții au dovedit științific că simplul gest de a așterne pe hârtie gândurile și preocupările noastre reduce emoția negativă asociată acestora și centrează atenția pe identificarea soluțiilor.

Mai mult, când punem pe hârtie visele și proiectele viitoare acestea au o șansă mai mare de materializare prin simplul fapt că dacă le vedem scris în fața noastră, înțelegem că le putem realiza!

Scrisul e liniștitor, ne așază gândurile în ordine, ne susține proiectele și ne centrează pe identificarea soluțiilor. Pentru rezultate optime însă e musai să folosim un stilou!

Data viitoare când vrei ca un vis să devină realitate începe prin a-l așterne pe hârtie!