Elev și Pilot. Ascensiunea unei campioane

Home/NOI SI PILOT, Stiri/Elev și Pilot. Ascensiunea unei campioane

Ajuns recent în departamentul de marketing de la Dacris, am primit la sfârșitul săptămânii trecute un email care începea cu următoarea prezentare:

Bună ziua,

Numele meu este Patricia Sîrbu-Mărculeț și sunt pilot de curse auto. Anul acesta Dacris face parte din echipa de parteneri care mă susțin în cariera mea.

A urmat o invitație pe care am citit-o de două ori pentru a mă asigura că am înțeles-o bine: să fiu copilot peste două zile la Sibiu într-o manșă de slalom paralel.

Emailul a venit vineri după-amiază, când lumea era deja mental în weekend. A doua zi urma să fiu ghid montan pe un traseu răcoros din Cheile Oltețului, iar duminică aveam programat un antrenament de escaladă.

Decizia a fost rapidă. Mi-am anulat toate planurile de duminică și am decis că voi conduce 10 ore duba personală pentru a putea fi 10 minute în mașina Patriciei.

A urmat prima mea interacțiune cu lumea sporturilor cu motor, o călătorie în care am avut-o ghid pe Patricia, o puștoaică care, la cei 18 ani neîmpliniți, are deja o carieră dublă: cea academică și cursele auto.

Printre hârțogăraie, echipamente ignifuge, motoare ambalate la maxim și țipete de tablă care lăsau urme pe macadam, am avut ocazia să-i pun câteva întrebări la adăpostul portbagajului mașinii de suport.

Patricia vine dintr-o familie cu vechime în dragostea pentru mașini. Străbunicul pe linia tatălui a pus bazele fabricii Aro Câmpulung. Tatăl ei mereu a cochetat cu ideea de a fi pilot, iar mama a învățat-o să conducă în fața casei de la 13 ani.

În 2018, alături de tatăl ei, a susținut un prieten la o competiție motorsport. Experiența a fost revelatoare pentru amândoi.

Un an mai târziu, în 2019, ea și tatăl ei se înscriau cu aceeași mașină, dar la clase diferite, la prima etapă a Campionatului Național de Rally Cross. Debutul a fost brutal. După ce în calificări Patricia obține primul loc, cutia de viteze a mașinii cedează în finală, moment care determină specializarea muncii.

Tatăl se dedică „muncii de jos” – prepararea și întreținerea mașinii, iar Patricia rămâne în lumina reflectoarelor, continuându-și cariera de pilot. Această formulă se dovedește de succes, în 2019 adolescenta devenind vicecampioană la categoria Juniori II la RallyCross.

După o absență parțială competițională motivată (Campionatul de RallyCross din 2020 nu a avut o finalitate din cauza pandemiei), Patricia revine și ridică ștacheta, anul acesta concurând în Campionatul Național de Slalom Paralel, categoria Seniori.

În prezent, după cea de-a doua etapă a campionatului, Patricia a urcat pe locul 2 în clasamentul general al Clasei 1 (motoare cu capacitatea cilindrică de maxim de 1,4) și al Clasei Femina (o clasă rezervată fetelor).

Pentru a fi completă, această poveste trebuie să includă și echipa din spatele pilotului. În spatele carierei Patriciei se află, în primul rând, familia. Părinții sunt alături de ea la fiecare antrenament și la fiecare etapă. Sora ei, Izabela, este un fotograf talentat, care surprinde prin praful macadamului instantanee incredibile.

Mentor îi este Eduard Bîrloiu, fost campion național la karting, clasa Regină, în prezent înscris în cursele de slalom auto.

Investițiile de timp, de efort și de bani sunt consistente. Deși sponsorii au început să apară, aceștia nu acoperă încă integral costurile de preparare și de întreținere a mașinii, dar, mai ales, costurile de antrenament și deplasare.

Ca idee, numai participarea fără incidente la o etapă a Campionatului Național de Slalom Paralel presupune costuri de aproximativ 1.000 de Euro. Pilot Pen Romania și este bucuros și onorat să fie alături Patricia în consolidarea carierei sale de pilot.

În curând va urma un interviu cu Patricia, adolescenta care se antrenează minimum 2 ore zilnic, are rezultate foarte bune la învățătură și dorește să urmeze Departamentul de Inginerie în Limbi Străine în cadrul Universității Politehnica din București.

 

Autor: Alexandru Codreanu

 

One Comment

  1. […] Și a venit. Ne-am retras în portbagajul mașinii de suport și am început să-i pun întrebări. Primele, evident, au fost despre activitatea ei competițională, pe care am acoperit-o într-un material separat. […]

Comments are closed.