De Dragobete, ne reîndrăgostim de scrisul de mână – ”Avem nevoie să credem în puterea cuvintelor”

Home/Uncategorized/De Dragobete, ne reîndrăgostim de scrisul de mână – ”Avem nevoie să credem în puterea cuvintelor”

Atunci când scriem, avem șanse cu până la 30% mai mari pentru a reține informația respectivă. Comparativ, notițele luate pe un device electronic sunt mai ineficiente, potrivit Psychological Science. Așa că… long live the hand writing. Ne-am spus și noi, dar și Cristina Dobrescu, cea care a pornit un business din dorința de a reinventa scrisul de mână și de a-i da noi valențe în viețile ultra rapide de astăzi.

Ce face concret Cristina? A creat brandul „Livrez Dragoste” din dorința de a-i face pe oameni să comunice prin scrisori caligrafice. Emoțiile au cu totul o altă greutate când sunt transmise într-un mod atât de elegant.

  1. Pot brandurile la fel de bine ca oamenii „să livreze dragoste”?

Sigur că da. În cei 8 ani de când există business-ul Livrez Dragoste, am colaborat cu multe branduri, fie pentru a trimite scrisori de mulțumire angajaților, fie pentru a-i surprinde pe colaboratori. Am realizat inclusiv proiecte alături de branduri pentru cele mai importante festivaluri (de muzica, târguri de carte, festival de teatru) din România.

  1. Care este diferența pe care oamenii o simt între o scrisoare fizică și un mesaj pe telefon?

Avem nevoie să credem în puterea cuvintelor, ca mărturie a ceea ce simțim acum pentru viitor cumva. În timp ce un mesaj virtual se șterge, o scrisoare va trece proba timpului.

  1. Ce spun oamenii când primesc scrisori? Ce reacții au?

Deseori primim mesaje de mulțumire și ele sună cam așa: ”m-a sunat mama, plângea și era fericită că a primit gândurile mele scrise atât de frumos”. ”Iubitul meu este IT-ist și până să primească acea scrisoare, mă gândeam că nimic nu îl poate emoționa. Ei bine, am reușit. M-a sunt emoționat ca să îmi mulțumească și să îmi spună că mă iubește și el.”

4. Își spun oamenii în scris mai ușor emoțiile decât o pot face verbal?

Da, mulți ne scriu că le-a fost mai ușor să își exprime gândurile, dorințele prin intermediul unei scrisori decât au făcut-o verbal, iar asta nu poate decât să ne bucure.

Mă bucur că ”Livrez Dragoste” i-a ajutat atât de mult și, mai ales, că în acești 8 ani, am crescut atât de mult.

  1. Crezi că va dispărea vreodată scrisul de mână  înlocuit cu cel digital?

Recent, am fost întrebată același lucru și răspunsul meu a fost nu, nu cred că o să dispară vreodată. Cred că el va rămâne pentru totdeauna, ca parte a comunicării.