Cum arată agenda unei campioane în 2022?

Home/CSR, Interviuri, Uncategorized/Cum arată agenda unei campioane în 2022?

Începutul lui 2022 a însemnat pentru majoritatea dintre noi rezoluții legate de un stil de viața mai sănătos, timp de calitate petrecut alături de cei dragi și vacanțe de vis.

Patricia, adolescenta teribilă al motorsportului, pe care Pilot România are onoarea de a o susține din 2020, început noul an cu zâmbetul pe buze: în urmă cu 2 luni, chiar pe 1 decembrie, și-a testat pe circuitul Motor Park România noul Suzuki preparat împreună cu Suzuki Motorsport Europe. Mașina s-a comportat peste nivelul așteptărilor, fiind o investiție foarte bună pentru cariera ei de pilot.

Bucuria a venit la pachet cu planuri de viitor: participarea la cele cinci etape ale Campionatul Național de Time Attack/ ROTAC, o etapă de Slalom Paralel pe macadamul de Ciolpani și, dacă agenda o permite, etapa de Super Rally din București.

Complicat? Nu suficient! Patricia este elevă în clasa a XII-a și se pregătește (și) pentru admiterea la facultate.

Din afară, aceste bătălii duse pe flancuri diametral opuse, par greu de câștigat. Stând de vorbă cu Patricia totul însă pare ușor.

De când am început să mă dau la curse, ele au coexistat cu școala. Chiar dacă uneori părea mai dificil, am încercat să păstrez echilibrul între cele două. Deși cursele mi-au ocupat foarte mult timp, nu am neglijat partea de educație, fapt demonstrat de faptul că în 2019 am reușit să mă clasez pe locul 3 la școală, iar la curse pe locul 2.

În 2020 situația s-a schimbat; din cauza pandemiei și a lipsei antrenamentelor la curse am reușit un loc 4, iar la școală am urcat pe locul 1.

În 2021, chiar dacă pandemia a continuat și am alergat într-o clasă de seniori, am reușit ca la sfârșitul anului competițional să devin campioană la clasa femina și vicecampioană la clasa de seniori cu motoare până în 1400cmc. Pe partea educațională am reușit premiul 2.

Anul 2022 va fi unul mai solicitant pe ambele planuri; pe de o parte am susținerea examenului de bacalaureat și admiterea la facultate, iar pe cealaltă parte participarea într-o competiție nouă cu o mașină necunoscută. Acest lucru vine la pachet cu dorința de a parcurge câți mai mulți km în spatele volanului.

Sunt convinsă că voi reuși să gestionez bine ambele părți, așa cum am făcut și până acum. Pasiunea îmi dă întotdeauna puterea și dorința de a merge înainte.

Ce facultate dorești să urmezi?

Fiindcă studiez limba germană de la grădiniță la nivel matern, doresc să îmi continui studiile în această limbă. Totodată, fiind pasionată și de domeniul tehnic, am căutat o facultate care să îmbine ambele elemente. De aceea voi aplica la Universitatea Politehnică București, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine cu specializarea Inginerie și Management în limba germană.

Pilot România este onorat să fie alături de tine în cariera ta de pilot de curse și în formarea ta academică. Îți dorim să rămâi pe această traiectorie de campioană!