12 Idei de cadouri pentru șefi potrivite pentru orice ocazie, de la Crăciun la zile de naștere sau aniversări

Home/Uncategorized/12 Idei de cadouri pentru șefi potrivite pentru orice ocazie, de la Crăciun la zile de naștere sau aniversări

Alegerea cadourilor perfecte poate fi o provocare în general, însă atunci când destinatarul este șeful tău, presiunea este și mai mare. Există o anumită etichetă pe care trebuie să o urmezi atunci când faci cadouri business, pentru că unele daruri pot părea nepotrivite. 

Fie că vorbim de zile de naștere sau de sărbători, alegerea cadourilor poate fi și o experiență simplă și relaxantă. Dacris vine în sprijinul tău cu cele mai bune ponturi pentru alegerea unor cadouri business. Lista noastră de 12 idei de cadouri pentru șefi îți oferă inspirație, astfel încât să poți face cea mai bună alegere. 

De ce trebuie să ți cont când alegi cadouri pentru șeful tău?

Există mai multe detalii care îți pot folosi drept ghid atunci când alegi un cadou pentru șeful sau șefa ta. Iată o listă cu cele mai importante puncte pe care să le atingi atunci când ai nevoie de un cadou la locul de muncă:

  • Tipul de relație pe care o ai cu șeful tău – atunci când simți că ai relație mai apropiată cu șeful tău și îl cunoști bine personal, poți să alegi și cadouri cu o notă personală. În schimb, dacă șeful/ șefa ta este o persoană mai formală, e mai bine să te rezumi la cadouri mai sobre (prespapier, un coș cadou). 
  • Ce hobby-uri sau preferințe are șeful tău – atunci când îl cunoști mai bine pe șeful tău, ai mai multe posibilități de a alege un cadou personalizat. Spre exemplu, o persoană pasionată de natură va aprecia o plantă de birou, în timp ce poți oferi un accesoriu de sport pentru cineva care merge frecvent la sala de fitness. 
  • Ocazia pentru care cumperi cadoul – aceasta poate fi ziua de naștere, onomastică, sărbători (Crăciun, Anul Nou) sau un cadou de mulțumire. Fiecare ocazie te poate ghida spre un cadou ușor diferit. Spre exemplu, de sărbători poți include și mici obiecte de decor specifice, în timp ce un cadou pentru ziua de naștere poate avea o notă mai personală. 
  • Este un cadou individual sau contribuie și alți colegi? Atunci când decizi să oferi un cadou șefului tău, întreabă-ți și colegii de birou/ departament dacă vor să contribuie. În felul acesta se vor simți incluși și se poate lega o senzație mai strânsă de comunitate. De asemenea, unde sunt mai mulți colegi implicați, pot răsări mai multe idei de cadouri din care să alegeți unul perfect, iar cadoul poate fi mai consistent. 
  • Ambalarea atentă poate puncta mai bine mesajul – cadoul în sine și intenția bună din spatele său sunt cele mai importante, desigur. Însă și un ambalaj frumos poate contribui la impresia generală și să arate că ai depus timp și efort pentru cadoul respectiv. Alege o hârtie pentru ambalat interesantă și personalizează cadoul pentru șeful tău. 
  • Evită cadourile prea personale sau prea scumpe – ai grijă să respecți o anumită etichetă atunci când alegi cadouri pentru șeful tău, chiar dacă simți că îl cunoști bine. Cadourile personalizate cu mesaje amuzante pot fi ok, atâta timp cât respecți o anumită limită. La fel, cadourile cu o valoare materială prea mare pot fi nepotrivite și interpretate greșit. 

Doua cadouri: verde si alb

Găsește cadoul perfect din lista cu idei de cadouri pentru șefi

În funcție de cât de bine îl cunoști pe șeful tău și ce fler pentru cadouri ai în general, s-ar putea să te simți mai sigur pe tine în alegerea cadoului sau total pierdut. Cu puțină răbdare, poți alege un cadou foarte potrivit, pe care șeful tău să-l aprecieze. Iată o listă cu cele mai bune 12 idei de cadouri pentru șefi sau șefe care să te inspire: 

1. Articole de fine writing pentru șefii pasionați de scris

stilou si carnet

Există multe direcții în care poți merge atunci când alegi un cadou. Însă niște articole foarte bune de fine writing vor fi apreciate de oricine, mai ales în contextul de cadou business. Încearcă să alegi un stilou fin care poate îmbunătății scrisul posesorului și să aducă un plus de eleganță. 

2. Băuturi fine

sticla cu bautura si pahar

O băutură fină poate fi un cadou elegant și potrivit, mai ales dacă știi că șeful tău apreciază astfel de lucruri la ocazii speciale. În funcție de preferințele personale ale șefului, poți alege o sticlă de vin deosebită, whisky sau brandy. Încearcă sa ambalezi produsele atent și cu siguranță vei produce o impresie foarte bună șefului tău.Dacă ambalarea unui cadou nu este punctul tău forte, poți opta pentru un coș cadou care conține o sticlă de whisky Chivas Regal, 12 ani.

3. Articole din porțelan pentru șefa atentă la detalii

Niște accesorii pentru cafea sau ceai pot fi un dar foarte nimerit pentru o doamna căreia ii place să se răsfețe cu o cafea sau un ceai bun la birou, dar nu suporta paharele de plastic sau celuloza. Alege un set de căni pentru cafea sau chiar un ceainic de porțelan, dacă știi că șefa ta apreciază ceaiul. În felul acesta, ea poate savura o băutură caldă cu mai multă plăcere la serviciu. 

4. Servietă sau geantă de laptop

servieta neagra din piele

Orice persoană care merge la birou va aprecia o servietă de calitate sau o geantă pentru laptop, mai ales dacă lucrează și de acasă și trebuie să îl transporte frecvent. O geantă de bună calitate va proteja documentele sau laptop-ul și va fi destul de încăpătoare. Alege o variantă de servietă din piele care va arăta foarte elegant și va ține ani de zile, cu puțină îngrijire. 

5. Ceas de birou 

birou alb

Chiar dacă în zilele noastre avem la dispoziție tehnologia și ne uităm mereu în telefon pentru a vedea ora, este plăcut să avem și un ceas clasic. Fie că vorbim de ceasuri de perete sau de birou, acestea pot fi un accesoriu foarte bun pentru orice birou. Alege un model interesant de ceas și acesta poate deveni un cadou foarte nimerit pentru șeful tău.  

ceas de perete alb

6. Decor pentru birou

tractor decorativ

Orice birou poate fi personalizat, pentru a simți spațiul în care petrecem destule ore pe zi mai cald și primitor. Acesta poate fi un prilej bun atunci când alegi un cadou pentru șeful tău. Îi poți dărui diverse obiecte de decor, precum un prespapier special, un suport magnetic sau un mic glob pământesc, dacă ști că este pasionat de călătorii. Ramele foto pot fi și ele o idee bună – poate șeful va alege să înrămeze o fotografie personală, sau un premiu la care ține. 

7. Accesorii de sport

geanta sport de piele

Poate că șeful tău este pasionat de sport, fie că asta înseamnă că participă la maratoane sau este un împătimit al sălii de fitness. În acest caz, o geantă sport poate fi o idee minunată de cadou. Astfel el își poate transporta echipamentul sportiv atunci când merge la sală. 

8. Bilete la un eveniment

Dacă știi preferințele culturale ale șefului tău, un bilet la un eveniment poate fi un cadou ce aduce mult entuziasm. Poți alege o piesă de teatru bună sau un concert mult așteptat de public. Asigură-te că evenimentele respective se pliază pe gusturile șefului tău și ambalează biletul într-un plic festiv. 

9. Agende 

agenda notite

O agendă de birou bună nu se demodează niciodată. Chiar dacă tehnologia ne pune la dispoziție tot felul de aplicații de organizare a timpului, să ai o agendă pe care să notezi diverse este plăcut. Alege o agendă care să arate profesional, cu coperți din piele, și ai o variantă de cadou deosebit. 

10. Cărți 

file de carte

Dacă ști gusturile șefului tău în materie de cărți, să îi faci cadou un titlu interesant poate fi o idee inspirată. Poate că șeful tău este fanul stilului SF sau este pasionat de istorie. Caută online cărți din domeniu cu recenzii bune sau mergi într-o librărie și cere ajutorul angajaților. Poți alege fie titluri mai noi, fie unele foarte populare sau cărți cult. 

11.Accesorii diverse

Atunci când nu ești foarte sigur de gusturile șefului tău sau nu îl cunoști personal foarte bine, poți merge pe variante de cadouri mai generale. Acestea sunt obiecte clasice, care se potrivesc oricui și sunt apreciate pe scară largă. Poți alege varianta unui portofel de piele elegant sau un breloc de chei colorat.  

12.Plante de birou 

planta pe birou

Dacă știi că șeful/ șefa ta este pasionat(ă) de natură, niște plante verzi pot fi o idee foarte bună de cadou. Acestea înveselesc orice spațiu de birou și îl fac mai cald și primitor. Cu siguranță persoana care le primește va aprecia ideea și va avea grijă de plantele primite cadou. 

plante in ghiveci

Coșuri cadou pentru șefi 

Atunci când alegi un cadou pentru șeful tău, uneori te simți copleșit de prea multe opțiuni. Poate nu îl cunoști destul de bine pe șeful tău sau nu te poți hotărî asupra unui singur obiect sau nimic nu îți pare potrivit. 

În cazul acesta, poți încerca o altă opțiune – un coș cadou. Acesta reunește de obicei mai multe elemente care pot fi pe placul oricui – băuturi fine (vin sau o sticlă de șampanie), cutii de bomboane sau deserturi deosebite. Poți merge și pe o variantă mai complexă de coș cadou, ce include whisky, mai multe tipuri de praline și o cafea de calitate superioară. Alegând un coș cadou frumos ambalat, ai toate șansele să faci o impresie bună. 

Dacris vine în sprijinul tău pentru a alege cadoul perfect pentru șeful tău. Fie că vorbim de sărbători sau aniversări, la noi găsești suficiente opțiuni și idei de cadouri business. Mai sobre sau mai personalizate, sigur vei găsi ceva pe gustul șefului tău, care să fie apreciat.