Adu vara la birou!

Home/ViataLaBirou/Adu vara la birou!

Dacă biroul tău arată ca cel din imagine, felicitări! Te numeri printre norocoși. Cei mai mulți dintre noi, totuși, lucrează în spații convenționale, dar nu e motiv de supărare! Putem amenaja biroul astfel încât să aducem vara în interior.

O arată și studiile, dar mai ales simțim pe pielea noastră că atunci când se încălzește afară, din păcate, randamentul la muncă scade. Dar câteva schimbări la birou îți pot readuce entuziasmul și vei lucra eficient. O tăbliță Vermes, de exemplu, are rol decorativ – poți desena ceva simpatic pe ea, dar o poți folosi și ca să transmiți mesaje colegilor. Foarte simplu este să cumperi un buchet de flori sau chiar o plantă în ghiveci care să aducă un suflu nou, iar mapele și dosarele obligatoriu trebuie să fie cât mai colorate. Și fructele au un rol important pentru starea ta de bine – îți și înveselesc biroul, dar îți dau și un boost de energie.

Dacă vrei ceva ieșit din comun, poți să pui într-un bol transparent nisip, scoici sau orice îți amintește de mare și să îl privești câteva minute, când te simți obosit. La fel de eficientă poate fi o poză din ultima vacanță. Te poți răcori cu o cafea rece sau un frappe, în locul celei clasice, iar aroma ei poate fi îmbunătățită cu ceva fresh, mentă sau lămâie. Sau bea un ceai bun, rece, găsești rețeta tot pe blogul Dacris. Decorează-l cu o umbreluță și gata cele 5 minute de vacanță la birou!

Wallpaperul de pe ecranul calculatorului sau al telefonului se poate schimba imediat cu un peisaj care îți place, iar muzica pe care o asculți în căști te va purta pe cele mai frumoase meleaguri, în funcție de ce preferi.

Poți să te organizezi cu câteva bilețele cu „provocări” – lucruri pe care le poți face preț de 5 minute la birou: „urmărește un video cu marea”, „ieși din clădire și stai la soare”, „bea un ceai de fructe” sau „ascultă melodia preferată”. Scrie pe notițe orice îți face plăcere și te relaxează, împachetează-le și trage la sorți, atunci când ai o pauză scurtă.

Fă liste și planuri pentru vacanță. Poate că în câteva săptămâni pleci în concediu și nu mai ai răbdare sau încă nu ai plănuit nimic pentru vacanță? Pentru ambele variante este bine să pui pe hârtie ce gânduri ai – unde vei merge, cât vei cheltui, ce bagaj să îți iei și ce cumpărături mai sunt de făcut. Poți să scrii și ideile de activități pe care le-ai găsit pe net, ca să nu uiți nimic din ce ți-ai propus. Nici nu o să te îngrijorezi că ți se termină pixul de la atâta scris. Scrii cât vrei cu FriXion și pachetul de rezerve, cu 40% reducere.

Tu cum aduci vara la birou?

(sursa foto: pinterest.com)

Leave A Comment