5 modalități prin care îți poți transforma #BiroulDeAcasă într-unul eco-friendly

Home/ViataLaBirou/5 modalități prin care îți poți transforma #BiroulDeAcasă într-unul eco-friendly

Dacă ar fi să ne întrebați pe noi, grija și responsabilitatea tuturor pentru mediu, ar trebui să fie constantă. Înainte de criza care ne-a izolat în case, noi ne preocupam, pe de o parte ca voi să aveți de toate pentru #ViațaLaBirou, pe de altă parte vă propuneam soluții sustenabile, prin care să aveți un birou verde și cât mai multe produse eco-friendly. În ultima perioadă, pentru majoritatea, prioritară a fost siguranța, astfel că e posibil ca grija pentru mediu să fi coborât pe un loc secund.

Înainte de izolare, a lucra într-un spațiu verde era un must-have, mai mult decât o opțiune, o necesitate. Angajatorii puneau la dispoziție coșuri pentru reciclare selectivă, distrugătoarele de documente erau vedetele companiei, pe birouri se regăseau post-it-uri și instrumente de scris din materiale reciclate și reciclabile. Toate în beneficiul mediului, dar și din responsabilitate față de natură și comunitate. În plus, conform unui studiu Tandberg, 73% dintre millenials își canalizează investițiile prioritar în produse despre care știu că sunt sustenabile.

În această perioadă sunt mulți care au înțeles, cum spune o vorbă mai veche, că biroul ți-l mai faci și tu cu mâna ta. Nu era chiar așa, am adaptat-o noi, dar cam asta am făcut cu toții. Ne-am amenajat un spațiu de lucru, ne-am cumpărat hârtie, instrumente de scris și post-it-uri, scaune ergonomice, imprimantă, dosare, plicuri, capsator și agrafe de documente și ne-am dovedit nouă că se poate. Că ne adaptăm și găsim soluții pentru orice, inclusiv pentru a transforma #BiroulDeAcasă într-unul eco-friendly, prin care să avem grijă, în continuare, de natură. Iată cum putem să facem asta:

       1.Documentele și notițele pe care le folosim în munca de zi cu zi

Este posibil ca unele dintre aceste documente să conțină date importante, așa că mare atenție dacă acestea ajung la coșul de gunoi, nu știți cine le poate vedea ulterior. O soluție ar fi să adunați într-o tăviță de birou sau într-un loc separat toată maculatura pe care ați folosit-o în această perioadă și să așteptați să vă reîntoarceți la birou, ca să o puteți recicla într-un mediu sigur.

       2.Toate obiectele necesare pentru lucru

Sunt câteva obiecte fără de care nu ne putem desfășura activitatea de la birou. Obiecte mărunte, cum ar fi un simplu instrument de scris pe care, dacă nu îl avem, nu ne putem nota rapid o idee care tocmai ne-a venit. De ce să nu alegem o opțiune eco-friendly? ? Este valabil și pentru hârtia pe care o folosim sau agenda pe care scriem.

       3.Plantele sunt indispensabile unui birou „verde”

Acestea asigură un micro-climat sănătos și stabil. Plantele absorb căldura și zgomotul, după cum elimină și praful sau factorii de poluare din aer. Conform unui studiu NASA, există numeroase plante care elimină din aer toxinele și particulele asociate migrenelor sau durerilor de ochi. De asemenea, privirea plantelor reduce stresul și sporește creativitatea. În concluzie, ne simțim bine în prezența plantelor și avem un randament mai bun. În plus, așa cum plantele au nevoie de lumină naturală, e evident că și persoanele care lucrează într-un spațiu eco-friendly au aceeași necesitate. Iar un studiu al cercetătorilor de la Northwestern University din Chicago indică o puternică legătură între lumina naturală și somnul, precum și calitatea vieții celor care lucrează în birouri unde sursa naturală de lumină e folosită eficient. Așadar, puneți pe biroul sau masa de lucru o plantă sau o floare.

       4.Filtrele de apă – alegeri inteligente pentru tine și pentru sănătatea planetei

Sistemele de filtrare a apei nu-ți asigură doar posibilitatea de a consuma zilnic apă curată și sănătoasă, ci protejează și mediul înconjurător de efectele nefaste ale îmbutelierii apei. Filtrele de apă elimină riscul oricărei particule de plastic care s-a putut strecura în sticla ta. Iar în termeni de protejare a mediului, e limpede ca lumina zilei că recipientele de plastic sau de sticlă, chiar dacă vor fi reciclate, tot vor fi o amenințare la adresa sănătății planetei. Și pentru că stăm acasă și nu avem parte de atât de multă mișcare, e important să ne hidratăm cât mai mult, dar și cât mai bine.

       5.Zona specială pentru reciclare e absolut necesară în orice mediu de lucru

Când eram la birou, știam că în coșul galben aruncăm plasticul, în cel albastru, hârtia. Acasă, însă, este posibil ca mulți să nu aibă o împărțire a coșurilor de gunoi. Recomandăm să implementați un sistem de reciclare selectivă. Nu e musai să folosiți coșuri speciale, fiindcă știm că uneori spațiul nu permite asta. Dar puteți folosi saci biodegradabili, repartizați pentru fiecare tip de deșeu. Ușor ușor, ne vom obișnui cu acest tip de reciclare și cu timpul va deveni un automatism. ?

Toate aceste opțiuni îți îmbunătățesc viața de zi cu zi și fac din #BiroulDeAcasă unul eco-friendly, sustenabil, care ne responsabilizează.  Prin gesturi și schimbări mici salvăm planeta. ?