30 de ani de Post-It

Home/Avem in magazin/Oferte noi/30 de ani de Post-It

Va puteti imagina o viata fara Post-It? Produsele Post-It sunt greu de trecut cu vederea. Le putem vedea la birou, acasa chiar si la televizor. Cine ar fi crezut ca acel patratel de hartie galben si care se lipeste va schimba atat de mult modul in care ne organizam ideile, intalnirile sau orice eveniment din vietile noastre. Post-It celebreaza 30 de ani de existenta si am decis sa va povestesc putin despre cum au aparut si cum au evoluat aceste notite galbene care se lipesc.

Au aparut la inceputul anilor 80 cand un om de stiinta, angajat al companiei 3M, in timp ce se afla in mijlocul unei rugaciuni la corul biserici pe care o frecventa, viseaza la un semn de carte care stea lipit de paginile carti sale de rugaciuni si sa nu mai cada. Isi aduce aminte de un adeziv al unui coleg de munca pe care ar putea sa il foloseasca. Combinand hartia cu adezivul, Art Fry si Spencer Silver au inventat celebrele biletelele lipicoase.

O nevoie banala, o descoperire uriasa si un nou stil de viata.

Haideti sa va spun cateva fapte reale amuzante care au implicat Aceste notite adezive:

Este nevoie de aproximativ 506.880.000 de Post-it Notes puse cap la cap pentru a inconjura globul pamantesc.

Un studiu Gallup din 1998, efectuat pe 1.000 de oameni ai muncii, a aratat ca fiecare a primit in medie 11 Post-it-uri pe zi.

In 1989 o familie care a fost evacuata din cauza uraganului Hugo, a lasat un Post-it lipit pe partea exterioara a uşii de la intrare. Trei zile mai tarziu biletelul era tot acolo, in timp ce opt stejari din curte erau culcati la pamant.

Un Post-it lipit pe botul unui avion care a decolat din Las Vegas a fost gasit tot acolo la aterizarea in Minneapolis, dupa un zbor cu viteza de 800 km/h la -50 grade Celsius.

click aici oda 3m . merita vazut

Leave A Comment