10 lucruri pe care nu le știai despre cafea

Home/Uncategorized/10 lucruri pe care nu le știai despre cafea

Pe 1 octombrie am sărbătorit Ziua Internațională a Cafelei. Așadar, vom dedica următorul articol unuia dintre cei mai buni prieteni ai noștri fără de care diminețile noastre nu ar mai fi la fel, și anume: cafeaua.

Știm că primul lucru pe care îl faci atunci când ajungi la birou este să-ți pregătești o cană de cafea pentru a putea lua în piept ziua ce va urma. Astfel, noi îți vom oferi o doză în plus de cofeină sub formă de lectură, pentru a te ajuta să te dezmeticesti în timp ce citești acest articol.

În rândurile următoare îți vom prezenta câteva curiozități despre cafea pe care cu siguranță nu le știai până acum.

  1. Știai că se consumă, în medie, 2,5 miliarde de cești de cafea zilnic în întreaga lume?
  2. Primul magazin de cafea a fost înființat în anul 1530, în Syria, Damasc.
  3. În lume există peste 50 de specii de cafea, însă doar două tipuri sunt folosite pentru a prepara cafeaua comercială: Arabica și Robusta. Cafeaua Arabica este mult mai aromată și delicată decât Robusta. Robusta are, în schimb, un gust mai puțin amar și un conținut mai ridicat de cofeina față de Arabica.
  4. Potrivit legendei, cafeaua a fost descoperită de un păstor etiopian. Acesta a observat că oile sale deveneau mult mai energice dacă se hrăneau cu niște fructe sălbatice roșii, ele dovedindu-se a fi boabele de cafea.
  5. Cafeaua este a doua cea mai comercializată marfă de pe planetă, în timp ce prima este petrolul.
  6. Cuvantul cafea provine din arăbescul qahhwat al-bun, care înseamnă vinul din bob. Numele din prezent a fost preluat de la denumirea olandeză, koffie.
  7. Știai că cercetătorii au reuşit să producă biodiesel din resturi de cafea provenite din 20 de părţi diferite ale Pământului, inclusiv din tipul decafeinizat? Cine știe, în viitor ai putea să-ți conduci mașina pe bază de cafea.
  8. În anul 1923, Brazilia nu și-a putut permite să-și trimită sportivii la Jocurile Olimpice din Los Angeles, astfel că vaporul sportivilor a fost încărcat cu cafea și au vândut-o pe drum pentru a face rost de bani în timpul călătoriei.
  9. Știați că prima cafenea din București a fost deschisă în anul 1667, pe când în Paris, prima cafenea și-a deschis ușile în anul 1672.
  10. Conform studiilor, o ceașcă de cafea conține mai mulți antioxidanți decât o porție de suc de struguri, zmeură sau portocale.

Acum că ți-am trezit pofta de o nouă cană de cafea, te invităm să tragi un ochi pe site la selecția noastră de cafea și echipamente, oferită de cei mai buni furnizori: Illy, Segafredo, Nespresso, Tchibo, Jacobs, Lavazza, Mitaca.