Top podcast-uri pe care să le ascultăm în drum spre birou

Home/Stiri/Top podcast-uri pe care să le ascultăm în drum spre birou

În ultimele 3 luni am învățat să facem o mulțime de lucruri. Cum să lucrăm de acasă, cum să ne administrăm timpul și să fim productivi, să ne rămână și pentru #ViațaDupăBirou, chiar dacă o petreceam acasă. Am văzut o mulțime de filme și seriale, am învățat, poate, o limbă nouă și acum știm să gătim rețete rapide, pe care le-am pregătit în timp ce așteptam să ne conectăm pe Zoom cu colegii. Am testat și cum să ne distribuim atenția și să ascultăm tot felul de lucruri interesante, în timpul sau după serviciu. Și apropo de ascultat, noi am dat peste niște podcast-uri extrem de interesante, din care am învățat o mulțime de lucruri utile. Ne-am gândit să vă facem și vouă câteva recomandări. Sunt ușor de ascultat în drum spre birou, dacă v-ați întors, fie că mergeți cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, fie pe jos sau după birou. Sau la #BiroulDeAcasă, dacă nu ați revenit în spațiul de lucru. Și fac timpul să treacă într-un mod productiv. Iată mai jos recomandările noastre.

Viata la Birou: ce ascultam in pauze sau in drum spre serviciu

  1. Reply All este un podcast găzduit de Alex Goldman și PJ Vogt, teoretic, despre internet și tehnologie, dar, practic, despre modul în care digitalizarea ne impactează viețile și care sunt avantajele și consecințele acestui fenomen. E un podcast amuzant, educațional și aproape hipnotizant. După primul episod, cu siguranță veți dori să ascultați mai multe. În plus, e întotdeauna util să aflăm lucruri noi, mai ales care țin de online.
  2. Cristian Presură este doctor în fizică, autor și cercetător, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2019 și are un podcast, Știință Club, în care ne învață toate minunile despre Univers, dar pe înțelesul nostru, al tuturor. Cristian Presură vorbește în podcast-urile sale despre încălzirea globală, despre dimensiunile spațiului și principiile fizicii, despre inteligență artificială și despre timp. Cam toate întrebările pe care ți le-ai pus tu, așa cum ni le-am pus și noi, despre stele, planete, astronomie și materie. Recomandăm cu tot dragul episoadele sale, ne puteți mulțumi mai târziu.
  3. Every Little Thing – este unul dintre podcast-urile care nouă ne sunt foarte dragi. Am învățat de-a lungul timpului că la birou și nu numai. cele mai mici detalii contează, că dacă nu ai o hârtie de calitate, e posibil să îți strici imprimanta și dacă nu ai un instrument de scris cu pastă sau cerneală bună, vei păta hârtia într-un mod inestetic. Cam despre asta este vorba și în acest podcast. Despre lucrurile foarte mici, detalii pe care le observăm doar inconștient și care totuși se dovedesc a fi extrem de utile. Sau neplăcute, atunci când realizăm că nu ne-am gândit la ele mai din timp. Dar noroc că avem podcast-uri despre asta și putem învăța din ele.
  4. Phoebe Judge are una dintre cele mai recognoscibile voci. Este foarte probabil să o fi auzit într-o reclamă, la televizor sau la radio, într-un audio book, podcast sau video. Dacă totuși nu vă amintiți de vocea ei, vă invităm să o ascultați în podcast-ul Phoebe reads a mistery, mai ales dacă sunteți fani ai cărților audio. Și în special dacă vă plac misterele. Aici puteți asculta romanul Agathei Christie, The murder on the links, care este un mix între un podcast și un audio-book.
  5. Modern Love este un podcast realizat de New York Times, cu povești despre iubiri moderne, dar diferit de ceea ce ați crede, după titlu. Oameni din toată lumea își spun poveștile despre adopții, familie, animale de companie, job-uri, relații de dragoste, prietenie și, însumat, despre ce înseamnă să fii uman. Vă va plăcea, garantăm noi. ?
  6. Podcastul celor de la D.O.R., Pe bune, este găzduit de Andreea Vrabie și prezintă în fiecare episod, povestea unui om creativ. Podcast-ul vorbește despre momente de îndoială, frică, bucurie, inspirație, aspecte cu care ne confruntăm toți, indiferent că suntem muzicieni, scriitori, designeri, actori sau storytellers. Cu toții suntem oameni și asta evidențiază cel mai acut podcast-ul de la D.O.R.
  7. Nu-i așa că mereu vi se întâmplă să aflați despre un lucru, un eveniment, o personalitate sau pur și simplu ceva ce s-a întâmplat cândva și să vă spuneți: „Nu m-am gândit niciodată la asta”? Radiolab este un astfel de podcast, care o să vă facă să vă spuneți asta la fiecare episod. Podcast-ul investighează probleme, evenimente și elemente din societate, curiozități și lucruri interesante, uneori serios, alteori amuzant. Un mix perfect, spunem noi.

Sperăm că vă vor plăcea recomandările noastre. Pe noi ne ajută în fiecare zi, nu numai pentru că fac timpul să treacă mai ușor la sau în drum spre birou, dar îl și petrecem într-un mod productiv. De la cine a inventat cămășile, la ce features secrete are Facebook-ul și cum se pune un story corect, până la secretele pe care le ascunde Simfonia a V-a a lui Beethoven, ne place să învățăm despre toate lucrurile din lume. Nu se știe niciodată de unde vine inspirația pentru ceea ce facem. ? Enjoy!