Scrisul de mână ne face mai deștepți

Home/Stiri/Scrisul de mână ne face mai deștepți
Când ai scris ultima oară un bilețel unui coleg sau lista de cumpărături? Știm, e greu să te dezlipești de telefon sau de tastatura calculatorului. Însă oamenii de știință ne recomandă să scriem mai des de mână, pentru că, astfel, creierul funcționează mai bine. Înainte să-ți povestim cum ne ajută concret scrisul de mână, îți reamintim că la Dacris Luna Pilot continuă! Și nu oricum, ci cu reduceri și mai mari, de până la 40% la o mulțime de instrumente de scris cu personalitate!
Acum, sa vedem de ce susțin cercetătorii că scrisul de mână este un bun stimulent pentru creier:
1. Simpla utilizare a pixului ne calmează. Ne eliberăm, pentru câteva minute, de stres și de griji și ne concentrăm doar pe scris. Specialiștii sugerează că efectul este chiar mai puternic dacă scriem fraze încurajatoare, de tipul “voi reuși”.
2. Funcțiile cognitive ale creierului sunt puse la treabă. Gândirea copiilor se dezvoltă rapid atunci când ei încep să scrie, de aceea, la școală este încurajat scrisul de mână. Dovada este că reținem mai ușor atunci când trebuie să învățăm, dacă transcriem din cărți.
3. Devenim mai creativi. Mai ales dacă scrii caligrafic, folosind un stilou clasic.  Nu-i așa că este mai frumoasă o felicitare cu un mesaj scris de mână?
4. Ca orice mașinarie, mintea noastră are nevoie să lucreze continuu ca să nu se uzeze. Scrisul de mână este ca un antrenament, dacă vrem să gândim mai rapid și eficient!
Dacă la birou este mai simplu să scrii la calculator, iar celor dragi mai degrabă le trimitem SMS-uri și e-mailuri, cu ce ocazie mai putem practica scrisul de mână?  De Sărbători și de zilele de naștere ale celor dragi, poți înlocui SMS-ul cu o scurtă scrisoare sau felicitare.
Dacă obișnuiești să notezi în agendă în fiecare zi o listă cu task-uri, ia-ți 5 minute în plus și dezvolt-o! Notează detalii despre cum vei îndeplini targetul. Probabil va dura un pic mai mult decât de obicei, dar creierul tău îți va mulțumi!
Ce zici dacă îi faci o surpriză unui prieten vechi, cu o scrisoare? Nu ați mai vorbit de mult sau locuiește departe? Cu singuranță îl vor încerca o mulțime de sentimente atunci când îți va recunoște scrisul.
Fă-ți un jurnal și notează acolo, cât de des poți, orice îți trece prin cap.  Folosește mai multe culori, desenază pe marginea foii, încearcă mai multe tipuri de scris, orice te relaxează.
Intră pe site, alege-ți instrumentul de scris preferat, apoi pregătește câteva coli de hârtie sau un carnețel și începe să scrii. Te așteptăm să ne spui dacă cercetătorii au avut dreptate!

Când ai scris ultima oară un bilețel unui coleg sau lista de cumpărături? Știm, e greu să te dezlipești de telefon sau de tastatura calculatorului. Însă oamenii de știință ne recomandă să scriem mai des de mână, pentru că, astfel, creierul funcționează mai bine. Înainte să-ți povestim cum ne ajută concret scrisul de mână, îți reamintim că la Dacris Luna Pilot continuă! Și nu oricum, ci cu reduceri și mai mari, de până la 40% la o mulțime de instrumente de scris cu personalitate! Acum, sa vedem de ce susțin cercetătorii că scrisul de mână este un bun stimulent pentru creier:1. Simpla utilizare a pixului ne calmează. Ne eliberăm, pentru câteva minute, de stres și de griji și ne concentrăm doar pe scris. Specialiștii sugerează că efectul este chiar mai puternic dacă scriem fraze încurajatoare, de tipul “voi reuși”.2. Funcțiile cognitive ale creierului sunt puse la treabă. Gândirea copiilor se dezvoltă rapid atunci când ei încep să scrie, de aceea, la școală este încurajat scrisul de mână. Dovada este că reținem mai ușor atunci când trebuie să învățăm, dacă transcriem din cărți. 3. Devenim mai creativi. Mai ales dacă scrii caligrafic, folosind un stilou clasic.  Nu-i așa că este mai frumoasă o felicitare cu un mesaj scris de mână?4. Ca orice mașinarie, mintea noastră are nevoie să lucreze continuu ca să nu se uzeze. Scrisul de mână este ca un antrenament, dacă vrem să gândim mai rapid și eficient!Dacă la birou este mai simplu să scrii la calculator, iar celor dragi mai degrabă le trimitem SMS-uri și e-mailuri, cu ce ocazie mai putem practica scrisul de mână?  De Sărbători și de zilele de naștere ale celor dragi, poți înlocui SMS-ul cu o scurtă scrisoare sau felicitare.Dacă obișnuiești să notezi în agendă în fiecare zi o listă cu task-uri, ia-ți 5 minute în plus și dezvolt-o! Notează detalii despre cum vei îndeplini targetul. Probabil va dura un pic mai mult decât de obicei, dar creierul tău îți va mulțumi!Ce zici dacă îi faci o surpriză unui prieten vechi, cu o scrisoare? Nu ați mai vorbit de mult sau locuiește departe? Cu singuranță îl vor încerca o mulțime de sentimente atunci când îți va recunoște scrisul. Fă-ți un jurnal și notează acolo, cât de des poți, orice îți trece prin cap.  Folosește mai multe culori, desenază pe marginea foii, încearcă mai multe tipuri de scris, orice te relaxează. Intră pe site, alege-ți instrumentul de scris preferat, apoi pregătește câteva coli de hârtie sau un carnețel și începe să scrii. Te așteptăm să ne spui dacă cercetătorii au avut dreptate!

By |15 aprilie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment