Pilot Pen aniversează 10 ani de EMAS și 21 de ani de atitudine eco-friendly

Home/Branduri si Parteneri, CSR, NOI SI PILOT, Stiri/Pilot Pen aniversează 10 ani de EMAS și 21 de ani de atitudine eco-friendly

Suntem extrem de mândri că Pilot Pen, unul dintre brandurile pe care noi îl distribuim în România, aniversează 10 ani de EMAS. EMAS (EU Eco-Management & Audit Scheme) este o autoritate europeană cu reguli și direcții foarte clare de sustenabilitate pentru companii, la care Pilot a aderat în 2011.

Dacris Pilot Pen

 

Vestea vine pe fondul aderării companiei noastre la Pactul Global al ONU, o rețea internațională de peste 13.000 de companii și 3.000 de participanți non business din peste 130 de țări, care se angajează să construiască împreună un viitor durabil. În plus, Dacris a primit certificarea Silver Sustainability Rating de la Ecovadis, cu un punctaj foarte bun, datorită căruia am ajuns printre primii 12% între toți participanții. Nu că ne lăudăm, dar este o realizare foarte importantă pentru noi.

Faptul că, de 10 ani, unul dintre partenerii noștri, primește recunoașterea unei autorități europene importante, este pentru noi, o confirmare a alegerilor bune, a valorilor sănătoase pe care le avem în comun cu rețeaua de parteneri pe care îi distribuim în România.

Dacris este o companie „verde”, la fel ca și partenerii noștri de la Pilot Pen,  lider mondial în producția de instrumente de scris. Aceștia au început încă din anii 2000 demersurile pentru a reduce impactul activității sale asupra mediului. Concret, din 2006 au lansat colecția BEGREEN, pe care și noi o folosim la birou și care este prima colecție de instrumente de scris fabricate în proporție de 70% din plastic reciclat. Au urmat dezvoltarea a 4 piloni ai sustenabilității în cadrul companiei:

  • Recycle (Pilot folosește materiale reciclate pentru producția instrumentelor de scris)
  • Refill (Peste 60% din instrumentele Pilot Pen sunt reîncărcabile. Folosim același instrument de mai multe ori, pe care îl reîncărcăm ori de câte ori se consumă. Este un gest simplu, economic și eco-friendly)
  • Reduce (Mai puțin plastic în ambalajele Pilot Pen pentru a conserva resursele planetei. Folosim, în schimb, carton reciclat și carton certificat de FSC)
  • Reclaim (Mai puțin plastic în oceane pentru a reduce poluarea. În parteneriat cu TERRACYCLE, Pilot folosește gunoiul din oceane în PET-urile reciclate, folosite în producția gamei B2P).

Împreună cu partenerii noștri, ne dorim să consolidăm și să asigurăm un viitor mai bun pentru generațiile următoare. Suntem onorați să putem face parte din această acțiune și să determinăm schimbări în bine în comportamentele oamenilor. 😊

Dacris Pilot Pen