Muzică în fiecare zi

Home/Stiri/Muzică în fiecare zi

Probabil chiar în timp ce citiţi acest text ascultaţi muzica voastră preferată.

Este binecunoscut faptul că muzica poate influenţa emoţiile şi starea de dispoziţie, iar oamenii de ştiinţă au descoperit că, dincolo de a fi un simplu hobby, anumite genuri muzicale pot îmbunătăţi starea pacienţilor. Mai mult decât atât, se pare că muzica baroc transfera un ritm de activitate ciclică neuronilor între 8 şi 12 cicli pe secundă, adică exact ritmul pe care îl au în mod curent geniile.

Pentru mulţi dintre noi, muzica ocupă un loc important în viaţa de zi cu zi. Ascultăm muzică acasă, în maşină, când facem sport sau la lucru. Fie că ai propriul birou sau lucrezi într-un open space, căştile sunt aliatul tău pentru discreţie şi un sunet de calitate. Poţi alege unul dintre site-urile cu playlist-uri setate în funcţie de starea ta de spirit sau gen muzical, cum ar fi http://www.stereomood.com/ , http://musicovery.com/ , https://www.aupeo.com/ sau dintre miile de radiouri online.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

(Man Man – „Head On (Hold On To Your Heart)”)

Am vorbit cu câţiva dintre colegii noştri pentru a afla care sunt preferinţele lor muzicale, în funcţie de activitatea de moment, şi iată ce am aflat:

“Cel mai bine mă remontează să ascult muzică relaxantă după o zi foarte solicitantă, gen Buddha-Bar”, ne-a spus Ioana Popescu,Operator KA, “iar atunci când am nevoie de un plus de energie, când fac sport, spre exemplu, ascult cu plăcere hip-hop. “  Cristina Dumitru, Coordonator vânzări distribuţie, ar asculta oricând Queen şi Metallica, iar atunci când este la volan crede că cel mai bine merge o muzică rock. Gabriel Ojar, Operator online, preferă Michael Jackson, iar pentru relaxare- muzica anilor ’90. Şi muzica alternativă are fani în Dacris, colega noastră Andreea Tiaru, Coordonator vânzări online, ar asculta oricând pe “repeat” Alternosfera, Coma, E.M.I.L. sau Muse. Laurenţiu Burlac, Operator online, ascultă de cele mai multe ori house şi Eminem.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

(Beautiful Day – U2)

Vestea bună este că orice gen de muzică am asculta este benefic pentru psihicul nostru, atâta timp cât ne face plăcere, chiar dacă muzica clasică rămâne cel mai indicat gen pentru armonia interioară şi activare cerebrală.  Friedrich Nietzsche spunea că “Fără muzică, viaţa ar putea fi doar o eroare”, noi credem că ar fi cel puţin mult mai tristă.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

(Milky Chance – Down by the River)

Leave A Comment