Lista completă de rechizite pentru clasa a 5-a

Home/Recomandări/Lista completă de rechizite pentru clasa a 5-a

Lista completă de rechizite pentru clasa a 5-a

La început de septembrie, izul de vacanță deja s-a dus și trebuie să ne pregătim de revenirea la programul obișnuit. Pentru părinți și copii, asta înseamnă un nou an școlar, cu toate provocările aferente.

Când copilul tău este în clasa a 5-a, atunci știi că lucrurile devin și mai complicate. Trecerea din ciclul primar în cel gimnazial vine cu o serie de schimbări. Micul școlar va avea acum profesori în loc de învățătoare. Fiecare dintre aceștia vin cu propriile reguli și metode de predare și adaptarea este un proces care necesită puțină răbdare.

Lista de rechizite necesare pentru clasa a 5-a poate părea și ea un hățiș greu de gestionat. De ce ai nevoie pentru fiecare materie, care sunt cererile profesorilor și ce materiale să alegi? Toate răspunsurile la aceste întrebări le găsești mai jos, în articolul nostru.

Noi, cei de la Dacris, venim cu o ofertă bogată de rechizite și instrumente, perfecte pentru clasa a 5-a. Toate produsele noastre sunt de cea mai bună calitate și îl vor ajuta pe copilul tău să se descurce mai bine în noul an școlar.

rechizite clasa a cincea

De ce să ținem cont atunci când cumpărăm rechizite pentru clasa a 5-a

Lista de rechizite pentru ciclul gimnazial este mai complexă decât cea anterioară și poate crea confuzii. Atunci când faci cumpărături ține cont și de toate materiile, dar și de instrumente și accesorii.

Copilul va avea nevoie de caiete obișnuite, dar și speciale pentru anumite materii – blocuri de desen sau caiet de muzică, de exemplu. Instrumentele de scris sunt și ele foarte importante, de la creioane, pixuri, până la stilouri. Produsele de calitate vor ajuta micul elev să aibă un scris mai frumos și caiete mai ordonate.

Deși contează foarte mult nevoile specifice de rechizite pentru clasa a 5-a, ia în considerare și preferințele copilului. Preferă să scrie cu un stilou cu vârf mai subțire, cu creion mecanic sau obișnuit? Îi place să exerseze mai mult la desen, deci are nevoie de un caiet cu mai multe file? Toate acestea sunt elemente care îți pot influența alegerile de rechizite.

rechizite clasa a cincea

Mai departe vine rândul accesoriilor – truse de geometrie, radiere sau ascuțitoare sunt cele mai simple. Copilul tău trebuie să aibă la dispoziție tot ce are nevoie și acasă și la școală. În acest fel te asiguri că procesul de învățare nu este întrerupt de mici lipsuri sau neplăceri.

Cum aleg un ghiozdan potrivit?

După ce termini cu accesoriile mai mici, este nevoie să te gândești și la ghiozdanul în care copilul își va transporta rechizitele. Deși poate părea un lucru banal, felul în care alegi un ghiozdan poate avea un impact serios asupra sănătății copilului tău.

Ghiozdanul trebuie sa fie destul de încăpător pentru caietele și cărțile de fiecare zi, dar și pentru accesorii (penar, riglă etc.). În același timp însă, el nu trebuie să fie prea mare sau prea greu – acest lucru poate afecta negativ spatele și postura copilului.

ghiozdan clasa a cincea

Un ghiozdan potrivit va avea nu mai mult de 10-15% din greutatea corpului, și nu vine mai jos de talie. De asemenea, bretelele trebuie să fie reglabile, astfel încât rucsacul să stea lipit de spate. În felul acestea te asiguri că el nu atârnă, deformând astfel postura micului elev. Dacă rucsacul are și o bretea ce se prinde în jurul taliei/ pieptului, aceasta va prelua suplimentar greutatea de pe umeri.

Ține cont și de compartimentare – e bine să aibă două zone mari, pentru a ține rechizitele ordonat. De asemenea, verifică dacă ghiozdanul are și buzunare mai mici, pentru accesorii sau gustări.

Mai departe, stilul și culoarea le poți lăsa la alegerea copilului. O culoare mai veselă sau un imprimeu cu personajele preferate din desenele animate pot transforma ritualul de seară al pregătirii ghiozdanului într-o adevărată plăcere pentru copilul tău.

De ce am nevoie?

rechizite clasa a cincea

Dacris este mai mult decât furnizor de papetărie. Este și un partener de încredere pe care te poți baza atunci când cauți cele mai bune rechizite necesare unui elev de clasa a 5-a. De la cele mai bune stilouri, până la soluții complete pentru un birou de elev, în magazinul nostru online, le găsești pe toate.

Mai jos ai o listă completă de rechizite pentru clasa a cincea. Evită stresul cumpărăturilor în magazinele aglomerate și apelează la magazinul nostru online. Procesul va fi unul cât se poate de ușor, mai ales că ai și lista de bifat la îndemână.

Caiete de diferite tipuri și dimensiuni:

Coperți pentru caiete și manuale școlare

Instrumente de scris

Pictură

Mape și folii protecție

Alte rechizite școlare pentru clasa a 5-a

Sperăm ca acest articol să fie ghidul perfect în noua aventură de la începutul clasei a cincea. Ciclul gimnazial vine cu multe provocări, dar și cu o etapă frumoasă de dezvoltare pentru copilul tău. Acum își va forma mai mult personalitatea și are ocazia de a fi mai independent și de a-și face noi prieteni.

Dacris rămâne partenerul tău de nădejde în această etapă, dar și în cele ce vor urma.