Lidia Fati, co-fondatoarea Dacris, despre povestea de peste 27 de ani a unei afaceri antreprenoriale de mare succes: „Îmi doresc să rămân vie până la finalul vieții”

Home/ViataLaBirou/Lidia Fati, co-fondatoarea Dacris, despre povestea de peste 27 de ani a unei afaceri antreprenoriale de mare succes: „Îmi doresc să rămân vie până la finalul vieții”

Lidia Fati și-a cunoscut soțul în facultate. Amândoi erau studenți la Politehnică, dar niciunul nu se vedea inginer. Ajunseseră aici pentru că, pe vremea aceea nu existau prea multe variante. Dar amândoi aveau o dorință: aceea de a fi liberi sau, mai bine zis, independenți. Așa că, atunci când Lidia a terminat facultatea, iar Dan mai avea doar un an, au început Dacris, o afacere cu produse de papetărie în Constanța, orașul lui natal. Practic, vindeau formulare tipizate pentru firme. Iar în 1994 cererea pentru produse adresate firmelor era mult mai mare decât oferta existentă pe piață. Ideea afacerii le-a venit de la un prieten care avea tipografie și care vindea formulare tipizate în București. Cât despre libertate… nu s-a întâmplat, ba dimpotrivă. Însă au fost independenți. Și asta a contat foarte mult. Au început într-un garaj și astăzi au ajuns la o afacere de succes, de peste 25 de ani pe piața din România.

Antreprenoriatul mi s-a potrivit mănușă. Nu am știut întotdeauna că o să urmez drumul antreprenoriatului, dar mi-am dorit întotdeauna să fiu independentă și pentru asta eram pregătită să muncesc mult. Iar antreprenoriatul s-a legat foarte mult cu aceste valori ale mele – independența și libertatea. Și mai ales cu faptul că eu sunt o fire foarte nerăbdătoare și nu aș putea să urmez lucruri pe care doar alții le gândesc, ar trebui să am propriile gânduri, opinii, acțiuni. Sunt entuziastă, îmi place să îi motivez pe ceilalți și să îi trag după mine și nu știu dacă mi-aș fi dezvoltat aceste abilități în cadrul altui job. (…) Când nu muncesc, citesc. Îmi place foarte mult să citesc. Până acum un an, călătoream. Ajunsesem să călătorim destul de mult, dar niciodată la fel de mult pe cât mi-aș dori eu.

antreprenoriat românesc - Dacris

Vreau să fiu activă cât de mult se poate, să pot să contribui pentru foarte mult timp, dacă nu neapărat la binele firmei, atunci la binele altora. Să rămân vie până la sfârșitul vieții, asta îmi doresc. Și să am cât mai multe ocazii să râd și să îi fac pe cei din jurul meu să privească lucrurile atât de optimist pe cât le privesc eu.

Citește articolul integral pe Life.ro!