Istoria stiloului

Home/Stiri/Istoria stiloului

Primele “instrumente de scris” au fost chiar degetele… Destul de greu de imaginat, mai ales ca traim in secolul vitezei, in care tastatura si stilusul au inlocuit stiloul si pixul.

In urma cu mii de ani oamenii au inceput sa comunice si altfel decat verbal, scriindu-si mesaje cu degetele pe diverse materiale. Apoi au fost descoperite pe rand bucatile de os sau bronz prelucrat, pensulele din par de sobolan sau camila, pietrele slefuite sau alte obiecte ascutite. Dupa 1800 au aparut primele penite din metal. Erau realizate din metale pretioase si cei ce le foloseau aveau un anumit statut social. In 1827 Petrache Poenaru a inventat primul stilou cu pompita, transformat apoi de L.E. Waterman in primul stilou functional.

Desi s-a crezut ca aceasta va fi ultima inovatie in domeniul scrisului, ulterior a aparut pixul. Desi stiloul este folosit din ce in ce mai rar, calitatea scrisului cu stiloul ramane superioara celei cu pixul. In prezent stiloul “de lux” a redevenit un instrument ce vorbeste despre statul persoanei care il foloseste.

Povestea stiloului spusa pe larg, poate fi citita pe blogul Dacris.

Alexandra Petrusca

www.citynews.ro

comanda stilouri pe www.papetarie.net

By |6 noiembrie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment