Unde vă vedeţi peste 5 ani?
De câte ori ai auzit întrebarea asta? Răspunsul, bineînţeles a fost şi este în continuare unul plin de semnificaţie.
Ai vrea să eviți cumva momentul acesta din interviu. Deoarece, atunci când trebuie să dai un raspuns te simți ca într-un Triunghi al Bermudelor din care vrei să scapi, dar nu știi pe unde e ieșirea… și nu știi! 🙂
Ți-ai făcut CV-ul (o să vorbim despre asta în articolul următor), ai aplicat și ai așteptat cuminte telefoanele sau email-urilor angajatorilor.
Odată ce ai stabilit interviul, bineînțeles că vin și emoțiile. Teama de natura întrebarilor ne face să ne simțim nesiguri. Oare am experiența necesară? Cum ar trebui să răspund corect? Ce atitudine trebuie să adopt?
Deci, până la urmă, care sunt răspunsurile corecte?!
Începe prin a te pune în poziția angajatorului și vezi care ar fi răspunsurile pe care TU ai vrea să le primești. Toți am trecut prin asta, iar noi o să împărtășim experiența cu tine!
1. Ce ne puteți spune despre dumneavoastră?
Ce gândeşte angajatorul: Simplu. Vrea să verifice experienţa şi credibilitatea ta.
Răspunsul tău: ar trebui să descrii pe scurt experienţa ta profesională cu cât mai multe detalii legate de abilităţile tale şi cât mai mult din rezultatele tale. Specialiștii HR recomandă să îţi treci pe hârtie informaţiile respective după care să le repeţi.
O să-ți fie mai ușor și nici nu o să te bâlbâi. 😉
2. De ce ați renunțat la ultimul loc de muncă/ De ce doriți schimbarea job-ului?
Ce gândeşte angajatorul: Dacă există riscul să se repete istoria şi în ceea ce-i priveşte pe ei!
Răspunsul tău: Ei bine, dacă ar fi un singur motiv… am rezista! În general sunt mai multe motive pentru care ne dorim schimbarea job-ului.
Încearcă un răspuns de genul: “Mi s-a oferit o oportunitate de carieră într-o companie în care mă pot dezvolta, în care abilitățile mele să fie eficientizate la maximum, la fel și nivelul meu de profesionalism”
3. Puncte tari / puncte slabe
Ce gândește angajatorul: Capacitatea ta de încredere în sine, cât de sincer ești.
Răspunsul tău: Nu te lauda, dar nici nu te sabota. Fii sincer, ai încredere în forțele tale.
Puncte tari: sociabil, mă orientez pe rezultate, proactiv, punctual (îmi păstrez întotdeauna deadline-urile)
Puncte slabe: Poate un pic prea perfecționist, mă frustrez dacă din diferite motive nu se îndeplinesc obiectivele – Aceste lucruri pot fi văzute tot ca puncte strong,
4. Unde vă vedeți peste 5 ani?
Magnifica întrebare care place tuturor! 🙂 Hai să vedem ce urmărește angajatorul prin întrebarea aceasta! Curios?
Ce gândește angajatorul: Vrea să știe dacă te-ai gândit la traiectoria carierei tale. Având în vedere că vrei să lucrezi în compania pentru care ai aplicat, înseamnă că aceasta va contribui la atingerea țelurilor tale.
Răspunsul tău: Creștem împreună. Această poziție este ceea ce îmi doresc pentru dezvoltarea ideilor mele și atingerea obiectivelor. Atât ale mele cât și ale companiei.
Spune adevărul… bine!
Sursa foto: www.inpractica.ro; www.evz.ro
Vizitează-ne și pe:
Leave A Comment