Este ECO doar o modă?

Home/Stiri/Este ECO doar o modă?

În ultimul timp suntem asaltaţi cu mesaje ce încurajează un stil de viaţă sănătos, îndemnuri de a folosi produse bio sau organice, dar sunt toate acestea doar un trend sau au într-adevăr un impact pentru mediul în care trăim? Care sunt avantajele?

În primul rând să ne amintim că unele produse pe care le folosim ajung, în final, să polueze mediul. Fie că ajung în sistemul de apă sau în atmosfera prin ciclul de viaţă, folosirea produselor eco are o contribuţie pozitivă pentru reducerea contaminării în mediul înconjurător şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Dacă iubim animalele, este uşor de imaginat cum deversarea chimicalelor în natură le poate afecta. Studiile de specialitate arată ca aproximativ 150-200 de specii de animale si plante intră pe lista speciilor pe cale de dispariţie în fiecare zi.

Cum putem să ajutăm şi să susţinem natura chiar din biroul nostru? Folosind produsele eco, prietenoase cu mediul înconjurător.

  1. Hârtie reciclată. În trecut, preţul hârtiei reciclate era mai mare decât al celei obişnuite, dar acum, când din ce în ce mai mulţi producători fabrică produse eco, preţul nu mai este un impediment. Hârtia de copiator, dosarele sau notiţele adezive eco, sunt doar la un click distanţă.
  2. Accesorii de birou. Plasticul provenit de la consumatori sau din mediul industrial este reciclat şi transformat în capsatoare şi perforatoare .
  3. Instrumente de scris. PET-urile au, în sfârşit, un scop nobil: revin la viaţa sub forma de pixuri!  Pilot BegreeN este marca “verde” ce a câştigat un loc aparte atât în rândul utilizatorilor, cât şi pe podiumurile internationale de premiere, campion la puncte fiind pixul B2P, 1 PET=1 pix.
  4. Produse de prezentare. Flipchart-ul sau avizierul eco pot contribui şi ele la transformarea unui birou într-o “maşinărie verde”, pentru un viitor mai bun al Pământului.

Aportul  nostru poate părea nesemnificativ într-o perspectivă globală, dar să nu uităm că puţin cu puţin se face mult şi fiecare dintre noi poate deveni un exemplu demn de urmat de ceilalţi.

Compania Dacris este implicată în susţinerea mediului înconjurător atât prin produsele pe care le promovează, cât  şi prin diverse proiecte pe care le realizează:

–          acţiuni anuale de împădurire, în care s-au plantat până în prezent peste 3000 de copaci. Dacris este singura companie specializată în produse de papetărie din România care se implică activ în astfel de proiecte.

–          servicii de colectare gratuită a deseurilor de hârtie de la sediile clienţilor Premium

–          colectarea selectivă a deşeurilor la sediul Dacris

By |29 aprilie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment