Detoxifierea de primăvară la birou

Home/Stiri/Detoxifierea de primăvară la birou

Primăvara este anotimpul în care te preocupi cel mai mai mult de sănătatea ta. Ești inspirat de schimbarea din natură, unde totul revine la viață, și vrei să îți revigorezi organismul. Curele de detoxifiere au devenit din ce în ce mai populare, de la cele simple – îmbogățirea meniului zilnic cu salate, până la diete drastice cu sucuri de fructe și legume. O detoxifiere eficientă, totuși, nu se rezumă doar la a schimba alimentația, ci la a îmbunătăți mai multe aspecte ale vieții noastre, inclusiv la birou.

Este bine să alegi toate legumele care apar pe piață, în special cele de sezon: spanac, leurdă, urzici, tot ce este verde și proaspăt. Pentru a fi și mai eficientă, detoxifierea înseamna renunțarea la alimente gătite cu mult ulei și carne. Este indicat să alegi și un complex de vitamine din farmacie, ca să capeți energie. Nu uita de ceaiuri, care ajuta organismul să se curețe.

Detoxifierea pe plan mental este chiar mai importantă. Soarele te umple de bună dispoziție și putere de muncă. Acum poți ca, în pauza de masă, să ieși măcar zece minute în afara biroului, să lași grijile la o parte și să te bucuri de copacii și florile ce tocmai înmuguresc. Faptul că îți golești mintea de probleme te va ajuta să fii mai concentrat la serviciu și să duci la bun sfârșit proiectele în care ești implicat. De exemplu, după ce vei lua o gură de aer proaspăt și vei face o scurtă plimbare, vei susține mai eficient prezentarea ideilor tale în fața șefului.

Curățenia de primăvara se face și la birou! Acum este momentul să arunci toate hârtiile care s-au adunat în teancuri lângă calculator. De asemenea, o schimbare a decorului te va face să te simți mai bine. Dacă încă mai ai felicitările de la Crăciun sau ai uitat vreo figurină cu un om de zăpadă pe masă, este cazul să le pui deoparte până la sfârșitul anului și să aduci un suflu nou. Decorațiuni colorate, precum o ramă sau un suport pentru cărți de vizită vor face minuni pentru starea ta de spirit. Și o plantă va schimba decorul – de exemplu aloe, care nu necesită îngrijire specială și despre care se spune că îndepărtează energiile negative.

De asemenea, fă-ți un mic cadou pentru sufletul tău. Agenda în care scrii zilnic s-a uzat sau ai nevoie de un stilou nou? Alege instrumentele care să te binedispună, astfel încât să îți fie drag să le folosești. Important este ca, în această primăvară, să alegi să te detoxifiezi de tot ce nu este productiv și să te înconjori de elemente care îți ușurează munca.

Aceeași regulă este valabilă și pentru calculator. Alege pentru wallpaper o imagine cu mult verde sau cu flori, orice te face să zâmbești. Fă curățenie în fișierele cu rapoarte și planuri și aranjează-le în funcție de priorități sau orice clasificare care te avantajează. Astfel, nu vei mai simți că munca pe care trebuie să o faci nu se mai termină și vei lucra cu mai mult spor.

Este vorba despre câțiva pași mărunți care te vor ajuta să întampini primăvara mai bine. Este sezonul în care totul se reînnoiește, așa că și la birou este nevoie de o schimbare. Tu ce faci pentru detoxifierea de primăvară?

Vizitează-ne și pe:

By |18 martie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment