Cursuri care te ajută profesional și personal

Home/Stiri/Cursuri care te ajută profesional și personal

Profită de perioada concediului, pentru a urma un curs. Niciodată nu este prea târziu să înveți ceva, așa că alege un domeniu complet nou pentru tine și bucură-te de experiență! Te va ajuta în carieră, dar și în viața de zi cu zi.

Finanțe și contabilitate

În eventualitatea în care îți vei schimba locul de muncă, un curs de finanțe va adăuga plus valoare la CV. Dar și la jobul actual astfel de cunoștințe se pot dovedi valoroase la un moment dat și pot aduce – de ce nu? – o promovare. Nu vei acumula doar cunoștințe care să te ajute la birou, ci și pentru viața personală – taxe, impozite, planificarea bugetului și gestionarea resurselor. Și, dacă vrei, vei mai avea un subiect de discuție pe care să îl abordezi cu prietenii sau cu oamenii pe care abia îi cunoști. Cui nu-i place să schimbe o vorbă despre contextul economic?

Managementul Afacerilor

De asemenea, este vorba despre cunoștințe care îți facilitează avansarea. În plus, dacă te gândești la a avea propria afacere, ideile tale au nevoie de cunoștințe solide de management. O bună organizare se reflectă și pe plan personal, căci te va ajuta să fii mai echilibrat și calculat.

Redactare

Cu certitudine nu este doar pentru cei care lucrează în presă. Dacă trebuie să redactezi o cerere, o prezentare, un proiect sau un mail – și sigur trebuie! – un astfel de curs nu îți poate prinde decât bine. Nu oricine își poate pune ideile în scris, însă cu puțin antrenament vei reuși să te exprimi clar, limpede și corect. Această abilitate te ajută și în comunicarea cu prietenii sau cunoștințele. Sau, dacă ai copii la școală, știi că mai au nevoie de ajutor la compuneri, nu?

Comunicare

Nu este ușor să transpui ideile nici în scris, nici pe cale orală. Dar, pentru că iei contact cu oamenii în fiecare zi, abilitatea de a fi un bun comunicator te va ajuta să îți prezinți ideile și sa convingi. Este extrem de util să îți poți susține punctul de vedere cu argumente și să exprimi exact ceea ce gândești. Și în viața de zi cu zi ai nevoie să poți să comunici eficient, la poștă, la restaurant, în familie, practic, oriunde.

Sociologie sau psihologie

Un curs de sociologie te ajută să cunoști oamenii, să le înțelegi comportamentul și să analizezi relațiile interumane. Vei reuși să abordezi mai bine clienții, să lucrezi în echipă și să alegi cel mai bun moment pentru a cere o mărire de salariu. Pe plan personal, îți va îmbunătăți relațiile, pentru că vei înțelege mai bine motivele și mecanismul din spatele deciziilor celor apropiați.

Arte teatrale

Poate crezi că nu ți se potrivește sau că îți trebuie talent. Dar nu este vorba despre cursuri care să te urce pe marile scene, ci de câteva elemente de bază care să îți îmbunătățească memoria, să îți stăpânească tracul și emoțiile, pentru a nu-ți mai fi teamă să vorbești în public. În viața personală, vei deveni sufletul petrecerii, căci vei avea un stil diferit de a povesti și de a spune bancuri, datorită noilor aptitudini actoricești.

Leadership

Dacă vrei o funcție de conducere, este obligatoriu să bifezi în CV un astfel de curs. Vei dobândi abilități de coordonare și vei demonstra că poți lucra în echipă, să gestionezi task-urile, să delegi și să monitorizezi pentru buna desfășurare a activității. Vei observa că această capacitate îți va schimba maniera în care comunici cu ceilalți, vei fi mai răbdător și calculat.

Tu ce curs ai urmat și ai observat că te-a ajutat pe ambele planuri: profesional și personal?

By |24 iunie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment