Cum folosim produse eco-friendly în contextul pandemiei

Home/ViataLaBirou/Cum folosim produse eco-friendly în contextul pandemiei

De peste un an de zile, lumea așa cum o știam, s-a schimbat. Peste tot pe unde mergem, purtăm mască, un instrument care ne protejează pe noi, dar și pe ceilalți. Avem, în genți și rucscacuri, geluri antibacteriene, dezinfectanți și șervețele umede cu care să ne dezinfectăm mâinile sau suprafețele pe care le folosim sau cu care luăm contact. Situația ne-a făcut să devenim extrem de precauți, să ne dezinfectăm des, să avem foarte mare grijă la butoanele liftului, la instrumentele de scris cu care completăm cereri la ghișeu și ce fel de aer respirăm.

Până acum, la Dacris, ne-am preocupat constant să fim sustenabili și eco-friendly. Nu numai prin produsele pe care le comercializăm, dar și prin atitudinea noastră și ceea ce facem noi în fiecare zi:

  • Reciclăm selectiv materiale pe care le folosim (hârtie, plastic).
  • Economisim energie electrică datorită sistemului automat de întrerupere a energiei la finalul programului și folosim becuri cu senzori.
  • Economisim apa curentă evitând să folosim căni, așa că bem din pahare ecologice de carton. reciclarea la birou a materialelor folosite (hârtie, plastic), pe cum să economisim energie electrică și apă curentă printr-un sistem automat de întrerupere a energiei la finalul programului, becuri cu senzori și pahare ecologice din carton.
  • Folosim instrumente de scris realizate în proporție de 89% din plastic reciclat și hârtie eco.
  • Am amenajat grădini în interiorul biroului și am plantat pomi în echivalentul a 4 terenuri de fotbal.

Odată cu venirea pandemiei, am realizat cât de important este să continuăm să folosim produse sustenabile pentru mediu, dar și care să ne ajute să ne protejăm. Ne-am dat seama din cererea crescută pentru produsele eco-friendly, că începe să existe o conștientizare a resurselor limitate ale planetei. Din ce în ce mai mulți oameni au început să folosească produse ecologice și, mai mult, să ceară brandurilor și companiilor să aducă pe piață astfel de produse. Conform unui studiu realizat de Novozymes Conjoint în urma consumului crescut de detergenți din cauza spălării excesive a hainelor de către cei care au fost nevoiți să meargă la birou sau în locuri publice în această pe, oamenii cumpără produse care au pe lista de ingrediente sau lista de materiale din care sunt confecționate, elemente prietenoase cu mediul. În același studiu, peste 90% dintre cei intervievați și-au păstrat obiceiurile de consum al produselor ecologice.

Nemaifiind într-un mediu organizațional, care să îi încurajeze să aibă o atitudine orientată către mediu, tot mai mulți dintre oamenii care au lucrat în regim work from home au găsit modalități de a continua să recicleze și să aibă un comportament sustenabil de acasă, instalând coșuri de gunoi pentru fiecare tip de deșeu și alegând produse din gama bio sau eco. Birourile/locurile care au continuat să fie deschise și în perioadele de carantină au găsit soluții prin care să își protejeze oamenii, dar să și înceapă sau să mențină practicile sustenabile pentru mediu.

Una dintre aceste soluții a fost purificatoarele de aer, cele din gama pro, necesare în spațiile mari, cum sunt sălile de așteptare, birourile sau școlile, rețin până la 99,97% dintre particulele nocive și impuritățile din aer. Aerul din interior este de 5 ori mai poluat decât aerul din exterior, conform studiilor Fellowes. De aceea, tot mai mulți descoperă beneficiile acestui produs și importanța unui aer curat. În America, la începutul acestei luni, peste 100.000 de purificatoare de aer  din gama pro au fost introduse în școli, ca să ajute elevii să respire un aer mai curat. Sperăm ca acest lucru să devină o normalitate și toate spațiile să aibă un purificator de aer care să îmbunătățească astfel calitatea aerului.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Odată cu creșterea riscului de infectare, a crescut și gradul de dezinfectare a suprafețelor. Folosim de până la 5 ori mai mulți detergenți și substanțe atât pentru piele (mâini), cât și suprafețele cu care intrăm în contact zilnic. De aceea e important să folosim detergenți și produse ecologice, care să nu fie toxice nici pentru noi, dar nici pentru mediul înconjurător.

Folosim folii de protecție pentru mânerele ușilor și butoanele din lift, am pus separatoare pentru birourile de tip open space și toate documentele și toată hârtia pe care o folosim este realizată din materiale reciclate, apoi trecută prin distrugătoarele de documente și, la rândul ei, reciclată.

Indiferent că lucrați de acasă sau de la birou, important este să știți că există alternative eco-friendly la produsele pe care le folosim și la activitățile de zi cu zi. Doar împreună putem ajuta planeta.

Alege produsele ECO Happy ECOffice și protejează mediul – Dacris.net!