Care sunt cele mai bune stilouri pentru copii și adulți

Home/Recomandări/Care sunt cele mai bune stilouri pentru copii și adulți

Instrumentele de scris rămân elemente importante, chiar și în era digitală. Stilourile, cu precădere, sunt folosite în special de copiii de clasa I, pentru a-și formă scrisul. 

În acest sens, părinții trebuie să se asigure că achiziționează stiloul potrivit pentru copilul lor, întrucât acesta trebuie să îndeplinească anumite criterii.

Pe lângă copii, stilourile sunt adesea folosite și de persoanele pasionate de scrisul frumos. Un stilou de lux poate fi un cadou special pentru o persoană dragă, dar și ca achiziție proprie. 

Noi, cei de la Dacris înțelegem cât de importantă este alegerea unui stilou, mai ales pentru copii, dar și pentru adulți, așadar ți-am pregătit o listă cu cele mai bune stilouri, pentru te ajuta să faci alegerea potrivită pentru tine.

Care sunt cele mai bune stilouri pentru copii?

Alegerea stiloului perfect pentru copilul tău, fie că intră în clasa pregătitoare sau clasa I, este o decizie importantă. 

Tentația părinților este aceea de a cumpăra un stilou scump, însă acesta nu ar trebui să fie criteriul principal atunci când alegi cel mai bun stilou pentru copilul tău. 

Stiloul ideal pentru începători trebuie să scrie ușor, să nu cântărească foarte mult și să nu împrăștie cerneală. 

Iată care sunt recomandările noastre în materie de stilouri pentru copii care să-ți însoțească micuțul pe tot parcursul anului școlar:

1. Stiloul Pilot V-Pen Erasable cu vârf mediu

Primul stilou de pe lista noastră este cel Pilot V-Pen Erasable cu vârf mediu, pe care îl considerăm alegerea perfectă pentru un copil de clasa I.

Este un stilou de unică folosință cu cerneală lichidă ce poate fi ștearsă cu PIC-ul, aspect foarte important, deoarece micuțul tău trebuie să exerseze până își perfecționează scrisul.

Cu un corp din plastic, capac și clips de prindere, este un stilou ușor, astfel că elevul îl poate ține adecvat în mâna. 

Mai mult decât atât, fluiditatea cernelii Pilot asigură eficiență și confort în scriere. La vârste mici, este dificil să umpli stiloul cu cerneală sau să schimbi cartușul, fără să lași urme de cerneală.

Cartușul de cerneală al stiloului Pilot V-Pen nu trebuie schimbat și atunci nu există riscul ca elevul să murdărească foaia de hârtie! Alege acest stilou și școlarul tău se va bucura de confortul unui roller și scrisul unui stilou.

stilou Pilot V-Pen

2. Stilou Pilot Plumix

Stilou Pilot Plumix Neon este și el o alegere potrivită pentru școlari, în special pentru cei mai mici. 

Acest stilou cu cerneală lichidă asigură cele mai înalte standarde în materie de scris. La acest stilou vei aprecia în aceeași măsură calitatea scrisului, designul conic cât și varietatea de culori disponibile. 

Are un corp și capac transparent neon, ceea ce face scrisul mult mai distractiv pentru micuțul tău. Plumix Neon vine însoțit de o rezervă standard de stilou și permite reîncărcarea, astfel că poate fi folosit pentru o perioadă îndelungată.

stilou Pilot Plumix

3. Stilou Pilot Pluminix

Stilou Pilot Pluminix este același stilou ca și Pilot Plumix, dar într-o versiune mai mică.

Cu un design atrăgător și inovator, acest stilou este ușor de utilizat, ceea ce îl face perfect pentru un începător. Stiloul scrie subțire și nu zgârie foaia, iar materialul din care sunt confecționate corpul și penița asigură o viață îndelungată.

Mai mult decât atât, pentru că acesta este momentul în care școlarul tău învață cum să scrie corect, grip-ul triunghiular al stiloului Pilot Pluminix ajută la menținerea corectă a stiloului.

Stiloul se reumple într-un mod foarte simplu, folosind cartușe de cerneală Pilot standard.

stilou Pilot Pluminix

4. Stilou Pilot MR Wildness

Un alt stilou de pe lista noastră este cel Pilot MR Wildness, din colecția cu animale sălbatice inspirată de tigrul alb, leopardul, pitonul, crocodilul și șopârla.

Este un stilou calitativ, cu un design unic, care scrie ușor și stă bine în mână. 

Penita de oțel super rezistentă îi oferă eleganță și confort în scriere, iar partea inferioară care este de plastic/ABS, îl face să fie ușor. Este un stilou economic și reîncărcabil cu rezerve universale.

Stilou Pilot MR Wildness

5. Roller Pilot Frixion Ball, 0.7 mm

Ultimul produs de pe lista de recomandări este o alternativă la opțiunea clasică de stilou, ce poate fi o alegere modernă, dacă învățătorul va permite acest lucru. De la lansarea lui, în anul 2012, a devenit o alternativă pentru școlari, deoarece permite scrierea, ștergerea și rescrierea fără probleme! Caietul nu se strică și orice greșeală poate fi corectată.

Cu roller-ul cu cerneală termosensibilă reîncărcabil FriXion Ball, scrii fără griji și ştergi fără a distruge hârtia, folosind radiera FriXion. 

Este un produs și prietenos cu natura, fabricat din cel puțin 50% material de plastic reciclat. Acest roller este un instrument de scris ergonomic cu grip de cauciuc pentru un bun control și confort în scriere. Este 100% reîncărcabill și îți poți alege rezerva aici.

Roller Pilot Frixion Ball

Criterii de care să ții cont atunci când alegi un stilou pentru începători

Având în vedere multitudinea de opțiuni de stilouri pentru copii de pe piață, alegerea produsului potrivit pentru micuțul tău poate fi una dificilă.

Așadar, ți-am pregătit un scurt ghid ce conține aspecte importante de care să ții cont atunci când cumperi un stilou copilului tău.

Alege un stilou potrivit vârstei copilului tău

Atunci când vrei să cumperi un stilou pentru un elev de clasa I, trebuie să ții cont că acesta este începător în tainele scrisului și nu are aceeași dexteritate precum un elev de școală generală sau liceu.

De aceea, posibilitatea de a strica stiloul este mult mai mare. Alege un stilou dintr-un material rezistent la impact, eventual cu o peniță din oțel inoxidabil, dar și cu un design care să-i permită să îl țină bine între degete.

Optează pentru un stilou care să-i ofere confort în timpul scrisului

Stiloul ideal pentru un copil este unul ergonomic și ușor, care să nu zgârie foaia și să împrăștie cerneala, astfel încât să îi ofere confortul necesar în timpul scrisului.

Optează pentru un stilou cu un profil de prindere subțire și cu un sistem de reglare al curgerii cernelei, astfel încât să poți controla cantitatea de cerneală care curge din penița.

Alege un stilou potrivit abilităților copilului tău

Nu în ultimul rând, un alt criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea stiloului pentru școlarul tău este să îl ajute să scrie cât mai ușor. 

De exemplu, dacă cel mic este stângaci, va avea nevoie de un alt tip de stilou. Recomandarea este să optezi pentru un stilou de tip roller, deoarece stângacii au tendința de a împinge în peniță, riscând să rupă foaia. Dacă optezi pentru o peniță clasică, asigură-te că această este dintr-un material rezistent.

Bonus: Cele mai bune stilouri pentru adulți

Atunci când vine vorba de alegerea perfectă a unui stilou pentru adulți, fie că este pentru uz propriu sau pentru a fi dăruit cadou, criteriile se schimbă.

Fie că optezi pentru un stilou de lux sau unul cu un preț moderat, stiloul trebuie să fie calitativ, să aibă un aspect plăcut, să fie ergonomic și manevrabil.

Mai mult decât atât, dacă alegi un stilou în scop de business, acesta va fi imaginea afacerii pe care vrei să o reprezinți. Un stilou de bună calitate poate face o impresie bună la întâlnirile de afaceri.

Așadar, am compus o listă cu cinci recomandări de stilouri pentru adulți, din gama de lux, dar nu numai: 

1. Stilou Pilot Capless 

Stiloul Pilot Capless Ultra Matt este combinația perfectă între lux și tehnologie. Este un stilou cu peniță retractabilă, corp metalic și finisaj modern, sofisticat, negru mat. Este invenția Pilot, fiind primul stilou din lume fără capac. Funcționează atât cu rezerve, cât și cu cerneala Iroshizuku. 

Are penița din aur de 18k, placată cu titan și se poate retrage printr-un singur click, atunci când nu este folosită.

Acest stilou este perfect pentru a fi dăruit cadou, deoarece este elegant, rafinat și asigură confortul scrisului în orice moment și context. Este ambalat într-o cutie cadou, vine însoțit de rezerva de cerneală și de convertor, care permite folosirea stiloului cu cerneală clasică.

Stilou Pilot Capless

2. Stilou Pilot Justus 95

Din gama stilourilor de lux, Justus 95 este un produs care impresionează utilizatorul încă din prima clipă.

Este un stilou rafinat și luxos datorită design-ului elegant și al peniței de aur de 14K. Aceasta îți permite să o reglezi și să obții flexibilitatea sau rigiditatea dorită în timpul scrisului.

Plăcuța de pe peniță se mișcă înainte și înapoi și permite ajustarea fermității, astfel încât aceasta să se potrivească stilului tău de scriere.

Cu acest stilou, vei putea să practici cu adevărat arta caligrafiei.

Stilou Pilot Justus 95

3. Stilou Grance Pilot

Stiloul Grance Pilot din gama instrumentelor de lux Pilot este fin și elegant, iar detaliile sobre din design accentuează puritatea liniei lor.

Penița este confecționată din aur de 18K cu decor de rodiu, pentru a da un aspect în două tonuri. Corpul acestui stilou este confecționat din argint veritabil, iar clipul este confecționat din fier și oțel, cu finisaj de rodiu.

Cu acest stilou, cu siguranță vei face o impresie de neuitat.

Stilou Grance Pilot

4. Stilou Pilot Silver Dragon

Tot din categoria stilourilor de lux, stiloul Pilot Silver Dragon cu siguranță nu va dezamăgi niciun iubitor al scrisului frumos. Acest produs este mai mult decât un simplu instrument de scris, ci o adevărată capodoperă de artă – combinația perfectă între eleganță și puritate. Este un stilou din argint masiv și peniță de aur de 18K. Un produs ergonomic, cu forme generoase și sobre în același timp.

Stilou Pilot Silver Dragon

5. Stilou Pilot Custom Urushi

Stiloul Pilot Custom Urushi este un produs de lux în adevăratul sens al cuvântului, potrivit pentru pasionații caligrafiei.

Este confecționat din ebonit japonez lăcuit, folosindu-se doar lac Urushi pur. Fiecare stilou Urushi este lăcuit, întărit și lustruit de trei ori pentru a crea un rezultat de calitate.

Are o peniță din aur de 18K. Stiloul funcționează cu cartușe sau convertor, iar designul este unul sofisticat. Dacă îți dorești un stilou de colecție sau dacă vrei să dăruiești un cadou exclusivist, atunci acest stilou este alegerea perfectă.

Stilou Pilot Custom Urushi

Cum alegi cel mai bun stilou de lux

Indiferent dacă vrei să cumperi un stilou pentru propriul uz, ca piesă de colecție sau pentru a-l dărui cadou, este important să iei în considerare următoarele criterii înainte de a te decide:

Stilul și utilizatorul – primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este stilul stiloului și persoana care îl va folosi. Dacă ai de gând să-l faci cadou, cumpără un stilou care se potrivește stilului celui care îl va primi. Dacă vrei să-l folosești în afaceri, atunci optează pentru un stilou de lux pentru a face o impresie bună în fața clienților și partenerilor.

Penița – forma și dimensiunea peniței dictează stilul de scriere. Dacă vârful peniței este subțire, atunci scrisul va fi unul fin, iar dacă penița este una medie sau groasă, atunci scrisul va fi mai gros. Alege în funcție de preferințele personale.

Modalitatea de încărcare – există patru tipuri principale de alimentare cu cerneală: cu rezerve, convertor, rezervor și pipetă.

Dimensiune și greutate – unii utilizatori preferă un stilou ușor cu care să scrie fără efort, însă alții le preferă pe cele mai grele și robuste pentru a le oferi susținere în timpul scrisului. 

Material – stilourile pentru adulți vin în materiale diferite, de  la metal sau plastic, pană la aur și argint pentru cele de lux.

Alege stiloul potrivit nevoilor copilului tău sau cadoul perfect

Stilourile rămân instrumente de scris extrem de importante, în special pentru copii, acestea ajutând la dezvoltarea capacității de exprimare, memorare și abilităților vizuale și motorii.

Pentru că știm că alegerea nu este deloc ușoară, fie că vorbim de un stilou pentru copii sau adulți, acest ghid cu recomandări și criterii de care să ții cont este un punct bun de plecare.

Ai o mulțime de opțiuni pentru stilouri și alte instrumente de cea mai bună calitate la Dacris!