Ce spune biroul tau despre tine

Home/Stiri/Ce spune biroul tau despre tine

Am citit zilele acestea un articol care mi-a atras atentia. Felul in care arata biroul tau, ce tii pe el si cum iti organizezi lucrurile pot spune cate ceva despre tine, despre caracterul tau. Biroul poate fi remarcat de sef, colegi, clienti etc., asa ca merita sa faci impresie buna. E la fel ca si o carte de vizita.

In acelasi articol sunt prezentate si cateva sugestii despre cum ar trebui sa arate biroul tau pentru a face o impresie buna.
1. Fotografii de familie

Acestea sunt probabil cele mai comune obiecte de pe un birou. O fotografie de nunta sau una in care esti cu prietena ori sotia intr-o vacanta dovedeste ca esti capabil sa ai relatii complexe, pe termen lung. De asemenea, o poza in care apare copilul tau sau chiar un nepot ori un fin arata despre tine ca respecti ideea de familie.

Acestea mai sugereaza ca ai responsabilitati in afara serviciului, care sunt indeplinite tocmai pe baza castigurilor de la acel job, si mai pot indica si faptul ca esti mai putin dispus sa iti asumi riscuri.

Efecte negative s-ar putea insa sa apara daca iti expui prea prea mult viata, daca dezvalui aspecte prea personale. Prea multe fotografii pe birou ar putea sugera ca ai vrea mai degraba sa fii acasa decat la munca.

De asemenea, daca ai o partenera care arata superb, nu ii expune totusi trupul in costum de baie. Asaza pe birou doar o fotografie sau doua cu voi si ai grija sa fie decente.

2. Accesorii sportive

De la cani de cafea imprimate cu numele echipei de fotbal favorite pana la calendare si postere, toate pot fi destul de agasante pentru cei din jur daca le ai pe birou. Mai ales, daca faci opinie separata in ceea ce priveste preferintele sportive sau daca deja sunt „tabere” printre colegi, in functie de echipele de fotbal indragite.

Daca insa aveti aceleasi opinii in principiu, legate de acest domeniu, cateva accesorii, dar nu in exces pot fi binevenite, determinand adesea gasirea unor subiecte placute de discutie.

3. Materiale de citit

Indiferent daca ai timp sau nu sa citesti la birou – exista si o pauza de pranz – si indiferent daca este vorba de ziare, reviste sau carti, fii ponderat si in privinta acestora.

Evita tabloidele spre exemplu si alege ziarele „serioase”. De asemenea, cartile ar trebui sa nu stea la vedere, daca cumva tii asa ceva la birou, pentru a nu da impresia ca nu ai suficient de lucru sau ca iti indeplinesti superficial sarcinile de serviciu.

In plus, n-ar strica sa investesti din cand in cand in publicatii care au legatura cu domeniul in care lucrezi. Chiar si daca nu le citesti (desi ar fi bine sa o faci), pot face o parere buna, lasand impresia ca esti preocupat de meseria ta si ca ai initiativa.

4. Curatenia si ordinea

Un birou poate ajunge adesea in dezordine, si, desi oamenilor le place sa te vada ocupat, ar fi indicat sa te straduiesti sa il cureti si sa faci putina ordine la sfarsitul zilei si mai ales cand pleci in vacanta.

Totodata, insa, ai grija sa nu treci in extrema cealalta, adica sa fii exagerat de atent in ceea ce priveste curatenia si ordinea. In acest fel nu vei da impresia ca poti stapani o situatie de urgenta care, cel putin teoretic, iti tulbura felul de a fi ce pare tipicar.

Sursa: ziare.com

Leave A Comment