Dacris castiga licitatia stiloului Pilot Ellite primit de Ceausescu

Home/Companie/Branduri si Parteneri/NOI SI PILOT/Dacris castiga licitatia stiloului Pilot Ellite primit de Ceausescu

In luna ianuarie 2012, a avut loc prima licitatie cu obiecte din perioada comunista, de la cadouri de protocol al cuplului Ceausescu si pana la picturi, diverse piese de arta, fotografii, documente, carti, medalii si decoratii din Epoca de Aur.

Printre numeroasele obiecte valoaroase primite cadou, in urma vizitelor externe de catre Nicolae Ceausescu s-a aflat si stiloul Pilot – Ellite primit cadou la vizita din Japonia.

Nicolae Ceausescu impreuna cu sotia sa Elena Ceausescu au efectuat o vizita oficiala in Japonia, 4 – 9 aprilie 1975, unde au purtat discutii cu imparatul Hirohito si cu Prim Ministrul Takeo Miki, acesta din urma oferindu-le cadou un stiloul Pilot – Ellite.

Stiloul Pilot – Ellite este confectionat din bachelita, cu penita de aur, stiloul facea parte dintr-o adevarata colectie de instrumente de scris a dictatorului, descoperita dupa prabusirea comunismului. Pretul de pornire a fost de 2.000 de euro. Stiloul se pastreaza in cutia sa originala si poarta inscriptia „Romania – Japan 1975”.

Pentru acest stilou s-a licitat pana la valoarea de 3750 euro si a fost adjudecat de catre Dacris Impex. In acest moment stiloul sta la loc de cinste printre numeroasele premii obtinute de Dacris Impex in cei 18 ani din industria romaneasca.

Dacris Impex este specializat in importul, distributia si comercializarea articolelor de birou si a produselor tiparite.

Dacris este unicul importator al produselor Pilot, Japonia, in Romania. Este o onoare pentru noi sa avem in companie un stilou cu care s-au semnat documente importante pentru tara.

Leave A Comment