10 idei de care să ții cont când îți organizezi biroul

Home/Stiri, ViataLaBirou/10 idei de care să ții cont când îți organizezi biroul
Iată câteva idei care să te inspire pentru a avea un birou organizat, la care abia aștepți să ajungi dimineața.
Tendințele actuale merg către un birou în care angajații sunt încurajați să-și decoreze singuri spațiul de lucru, pentru a evita uniformizarea și a se simți confortabil la serviciu. Și aici, însă, este o limită. Nu poți tranforma spațiul în care lucrezi într-un loc plin cu prea multe obiecte personale.
Avem câteva sugestii pentru organizarea biroului tău.
1. Un birou curat
Este important ca biroul tău să fie curat, iar pentru a-l menține astfel, ia-ți cinci minute zilnic să te ocupi de acest aspect. Nimeni nu se simte confortabil dacă stă la un birou care păstrează tot felul de urme pe el.
2. Păstrează la vedere doar ce folosești!
Instrumente de scris împrăștiate, hârtii pline cu notițe, post-it-uri puse prin toate locurile. La un moment dat vei avea senzația că te sufoci, ba, mai mult, te vei stresa, gândindu-te că ai foarte mult de lucru. Păstrează la vedere doar ce folosești.
3. Organizare și arhivare
Bibliorafturi, etichete, clipboard-uri, dosare, cutii, mape din plastic sau carton. Alege ce îți trebuie pentru ca toate documentele tale să fie în ordine. Există o mulțime de soluții de organizare și arhivare, pe care le poți adapta nevoilor tale.
4. Scapă de lucrurile inutile!
Se întâmplă să nu ai timp și să arunci în sertare tot felul de lucruri, spunându-ți că vei face ordine la un moment dat? Acel moment tot întârzie să apară. Profită de o zi mai liberă și scapă de toate lucrurile inutile captive în sertare, pe care știi că nu le vei mai folosi vreodată.
5. Ține pe birou un obiect care ți-e drag!
Poate fi o fotografie, un obiect pe care îl ai dintr-o vacanță sau o felicitare haioasă de la colegii tăi. Orice îți creează o stare de bună-dispoziție este binevenit pe biroul tău. Pentru câteva secunde când vei privi acel obiect, te vei înveseli și relaxa.
6. Nu exagera cu lucrurile personale!
Cât din viața ta privată vrei să fie vizibilă tuturor care au acces în birou? Nu există o regulă, ci doar o limită pe care tu poți să o trasezi. Totuși, nu-ți încărca biroul cu poze cu toată familia extinsă, cu mesaje de la prieteni și multe alte obiecte personale.
7. Încearcă să fii în ton cu restul birourilor!
Chiar dacă poți să-ți personalizezi biroul, încearcă să nu ieși în evidență cu orice preț. Sunt frumoase și vesele accesoriile colorate, dar nu-ți face tot biroul galben cu verde și albastru. Mergi pe o nuanță, dacă vrei să aibă și o notă elegantă.
8. Folosește un panou de activități!
Pentru a-ți organiza mai bine munca în fiecare zi, îți recomandăm să folosești un panou de plută sau din material textil. Vei avea o viziune de ansamblu asupra tuturor lucrurilor pe care le ai de rezolvat.
9. Flori la birou
Uneori, o vază cu flori pe birou îți poate schimba radical dispoziția. Nu păstra acest obicei doar pentru zilele de naștere, ci cumpără-ți din când în când flori de sezon.
10. Nu mânca pe tastatură!
Am lăsat la final acest sfat, deși este unul extrem de important. Ai nevoie de pauze de 5 minute la fiecare oră de stat pe scaun și ai nevoie de o pauză de masă pe zi de jumătate de oră. Evită să mănânci stând cu ochii în computer. Iar dacă lucrezi într-un open-space, nu te abate niciodată de la această regulă!
Foto: pexels.com

Vizitează-ne și pe:

Leave A Comment