#DinVacanță: După faptă, și răsplată! E timpul pentru o vacanță de reîncărcat bateriile!

Home/ViataLaBirou/Din Vacanță/#DinVacanță: După faptă, și răsplată! E timpul pentru o vacanță de reîncărcat bateriile!

Prezentare campanie „Viața în vacanță”

Pandemia a luat o pauză. Pe măsură ce numărul infecțiilor scade, iar cel al vaccinurilor crește, granițele au început să se deschidă. Bonus, în aer miroase a vacanță!

Începând de azi și până la finalul verii, echipa Dacris vă propune o serie de articole săptămânale despre vacanță.

Într-un amestec echilibrat de informații utile, dar menite să pună un zâmbet pe fețele eliberate de măști, vom fi alături de voi în lunile care vor urma.

În articolul de azi vom vorbi despre călătoriile în interiorul UE.

Plănuiești o vacanță în Europa? Avem vești pentru tine! 

Zilele acestea e tot mai greu să te desparți de aerul condiționat din birou. Însă vacanța bate la ușă, iar tu, după multă vreme, îți poți lua o pauză de la cotidian călătorind peste granițe.

Mai jos poți găsi câteva informații importante care te vor ajuta să treci rapid prin gările și aeroporturile din Europa.

Pe 14 iunie, Consiliul Europei a emis o recomandare conform căreia, persoanele care dețin certificate de vaccinare emise în conformitate cu regulamentul privind certificatul digital al UE privind COVID și persoanele care s-au vindecat de COVID-19 nu ar trebui să fie supuse testării sau carantinei/autoizolării în anumite condiții.

Instrumentul propus pentru facilitarea liberei circulații în interiorul UE în timpul pandemiri COVID-19 este Certificatul digital al UE privind COVID. Acest certificat, care va fi disponibil în format digital și pe suport de hârtie, atestă că persoana:

  • fie a fost vaccinată împotriva COVID-19,
  • fie a primit un rezultat negativ la testul de depistare a bolii,
  • fie s-a vindecat de COVID-19.

Certificatul va intra în circulație de la 1 iulie 2021 și este valabil în toate cele 27 de țări ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Certificatul este eliberat gratuit de autoritățile naționale.

Există și suport digital. Re-open EU este o aplicație și un site web care găzduiește toate informațiile esențiale despre frontiere, mijloacele de transport disponibile, restricțiile de călătorie, măsurile de sănătate publică și de siguranță, precum și alte informații practice pentru călători.

Mai multe informații pe această temă puteți găsi aici.

Și dacă tot ești gata să pleci la drum, nu uita să iei cu tine un caiet pe post de jurnal și un pix. Caietele cartonate A5 de la Skag, de exemplu, sunt solide, încap ușor în rucsac și vin într-o gamă variată de culori. Perfecte pentru jurnalul tău de vacanță colorat!

Alegerea instrumentului de scris pentru călătoria ta este importantă. Trebuie să ai în vedere ca instrumentul să fie unul rezistent, întrucât temperaturile sunt foarte mari pe perioada verii. Avem și o recomandare pentru tine: Pixul cu bilă Pilot Down Force de la Pilot.

Și, bineînțeles, nu uita de bateria externă pentru telefon. Vei avea nevoie de ea după ce îl vei folosi intens pentru a naviga prin locuri noi și vei face poze pe care le vei încărca pe Facebook și Instagram. Dacă ai nevoie de una, îți recomandăm o variantă puternică și compactă, la un preț prietenos: Powerbank ASUS ZenPower – 10050 mAh.

 

Să înceapă vacanța!