Noi si Pilot. Episodul 2

Asa cum am promis, continuam serialul nostru despre Pilot Japonia. Astazi o sa va povestesc putin despre istoria si filozofia Pilot Corporation.

Istoria Pilot incepe in 1918, cand au fost lansate in Japonia primele stilouri Pilot . La acea vreme, Japonia isi deschidea portile influentelor occidentale si tehnologiilor europene. Numerose acorduri comerciale au inceput sa se semneze, iar japonezii, al caror scris era slab adaptat la cerintele schimburilor comerciale, au trebuit sa isi simplifice scrisul si sa adopte standardele internationale de caligrafie. A fost prilejul pentru infiintarea multor fabrici de instrumente de scris.

Ryosuke NAMIKI, un inginer mecanic si profesor la Colegiul de Marina Comerciala din Tokyo a fost captivat de ingeniozitatea noilor stilouri, care permiteau scrierea nentrerupta in comparatie cu clasica imbibare in calimara cu cerneala. Contemporanii lui numeau stilourile noi „10 000 year brushes”. Desi fascinat de ele, Namiki era convins ca le poate imbunatati.

Folosindu-se de cunostintele sale de inginer mecanic, Namiki a reusit sa manufactureze un prototip de stilou de inalta calitate. El isi convinge un coleg, pe Masao WADA, sa ii urmeze visul si cei doi pun bazele unei noi fabrici de stilouri: NAMIKI MANUFACTURING COMPANY.

Pe langa instrumentele de scris, cei doi mai aveau o pasiune comuna: marea. Aceasta pasiune a dus la schimbarea numelui companiei in 1938 in PILOT PEN Co Ltd, ca omagiu adus flotei navale. In 1989 compania si-a schimbat numele in PILOT CORPORATION, un nume modern, care celebreaza zeci de ani de creativitate si inovatie. Cu 90 de ani de istorie, Marca PILOT a reusit sa se pozitioneze ca lider mondial in tehnologia instrumentelor de scris.

In urmatoarele episoade va voi povesti despre cateva produse care au reusit sa revolutioneze scrisul.

One Comment

  1. edy m 20 iunie at 10:47 pm - Reply

    buna initiativa, apreciem ! 😀

Leave A Comment