La doar 17 ani, Patricia Sârbu ne dă o lecție despre curaj. Și motorsport!

Home/NOI SI PILOT, Stiri/La doar 17 ani, Patricia Sârbu ne dă o lecție despre curaj. Și motorsport!

Patricia Sîrbu este pilot de curse auto și a debutat în motorsport la Campionatul Național de Rallycross 2019. A devenit vicecampioană la clasa Junior II la doar 16 ani. Pasiunea pentru mașini a moștenit-o de la tatăl său, iar primul contact cu acest sport a fost în 2018, când au fost împreună la o etapă de Rallycross. „La câteva zile după cursă, am aflat că anul următor avea să participe și tata. În acel moment, nimeni nu se gândea că aș putea concura și eu.” A luat cursuri de pilotaj care s-au transformat imediat în participare la competiții, alături de tatăl său – cu aceeași mașină, dar la categorii diferite.

Campionatul a fost ca un carusel de emoții. „Prima zi a decurs perfect, atât eu, cât și tatăl meu, fiind la finalul primei zilei pe locul 1.” Din păcate, a doua zi au apărut obstacolele: „în timpul semifinalei, mi s-a spart cutia de viteze și a trebuit să abandonez. Într-o clipă, am căzut de pe primul loc pe locul 3. Am plâns.”

După o primă etapă cu probleme la cutia de viteze, Patricia a participat cu curaj și determinare la alte patru care au urmat. „Fiecare etapă a fost specială în felul ei, pentru că am avut parte de fiecare dată de ceva nou: o primă răsturnare sau o bătălie umăr la umăr pentru un loc cât mai sus pe podium.” De fapt, acestea sunt lucrurile care fac acest sport unic pentru ea. După cele cinci etape, la final de campionat, Patricia a reușit să obțină titlul de vicecampioană pentru categoria ei.

În 2020, Patricia a continuat să participe la curse și să progreseze, să facă performanță în acest sport. „Datorită sponsorilor mei, acest lucru a fost posibil. Desigur că dorința a fost să repet reușita din anul precedent, ba chiar să o îmbunătățesc, dar a apărut ceva ce a schimbat totul: pandemia.” Totuși, după multe vești deloc bune, a venit și decizia pe care Patricia o aștepta: organizarea unui campionat. „De la etapă la etapă a existat un progres în performanța mea, ceea ce este cel mai important! Și am încheiat anul competițional cu prima mea victorie, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului într-un sport al bărbaților!”

Felicitări, Patricia, și să ai un 2021 în fruntea oricărui clasament!

 

#PilotPen o susține pe Patricia în această performanță. Urmează-ți visul, orice devine posibil când depășești obstacole! #GenerațiaFrixion #TheRightToBeWrong