10 idei de cadouri corporate pentru angajați

Home/Recomandări, Uncategorized/10 idei de cadouri corporate pentru angajați

Un studiu realizat de Universitatea Oxford a demonstrat faptul că angajații fericiți la locul de muncă sunt mai productivi cu 13%. Dacă ai un business și angajați proprii, știi că toate elementele afacerii tale sunt importante, așadar nu neglija felul în care echipa ta se simte  la locul de muncă. Angajații mai fericiți vor fi mai motivați să își îndeplinească sarcinile, și mai loiali pe termen lung. 

Atmosfera de la birou este foarte importantă pentru a crea o comunitate unită cu angajații sau colegii de birou. Acest lucru depinde mult de numeroși factori, începând cu modul de amenajare a biroului, cât de aerisit și luminos este, dar și de o atmosferă generală prietenoasă. Micile gesturi de apreciere, precum cadourile pentru angajați, sunt și ele importante pentru sudarea unor relații de colegialitate și colaborare la birou. Cadourile și micile atenții periodice pot fi o dovadă că angajații tăi sunt importanți pentru tine și business-ul tău. 

La fel de important este și modul în care îți tratezi angajații – fă-i mereu să se simtă ascultați și dovedește-le că nevoile lor sunt importante. Dacris vine în sprijinul tău cu 10 idei de cadouri perfecte pentru angajații tăi, potrivite pentru orice ocazie, fie că vorbim de o aniversare a companiei, zile de naștere, sau sărbători. Află în continuare care este  lista de cadouri corporate pe care ți-o propunem, dar și de ce este important să oferi  mici cadouri angajaților tăi.

cadouri angajati

De ce să țin cont când aleg cadouri pentru angajați?

  • Alege același cadou pentru toți angajații. Orientează-te către obiecte mai generale sau personalizate, dacă îi cunoști mai bine pe angajații tăi. 
  • Respectă bugetul stabilit.  
  • Dacă alegi să faci cadouri diferite angajaților, valoarea cadourilor trebuie să fie aceeași. Discrepanțele mari între valoarea cadourilor poate fi interpretată greșit, ca și cum unii angajați sunt mai apreciați decât alții. 
  • Nu face cadouri prea personale care ar putea face pe cineva să se simtă inconfortabil. Ferește-te de obiecte cu aluzii nepotrivite sau glume ce ar putea fi interpretate greșit.
  • Ambalează frumos cadourile, pentru a le transmite angajaților că ai depus efort și îți pasă de detalii; poți folosi o hârtie de împachetat veselă.

cadouri corporate

10 idei de cadouri pentru orice ocazie

Dacă vrei să faci cadouri angajaților tăi dar nu ai prea multă inspirație, lista noastră vine în ajutorul tău. De la cadouri personalizate la cele care se potrivesc oricui, urmează ghidul nostru de idei și cu siguranță nu vei da greș. Acestea se potrivesc oricărei ocazii, fie că vorbim de sărbătorile de iarnă sau pascale, fie de aniversări, onomastici sau diverse alte ocazii de celebrat.

Semn de carte

Dacă știi că ai angajați care apreciază citirea cărților pe hârtie, poți alege un semn de carte metalic cu aspect deosebit. Acesta este un accesoriu practic pentru ei, dar și o dovadă că ești atent la detalii, precum pasiunea acestora pentru citit. 

Plante decorative

Pentru angajații pasionați de natură și de frumos, poți alege o plantă decorativă mai deosebită, precum un bonsai sau o orhidee multicoloră. Acestea aduc cu sine puțină culoare ce va înveseli biroul și ajută la relaxare și reducerea stresului. Angajatul tău va aprecia gestul cu siguranță și se va destinde câteva minute pe zi cât va îngriji planta.

cadouri pentru angajati

Portofele, șnururi pentru chei

Chiar dacă ai un angajat mai nou pe care nu îl cunoști foarte bine, există câteva obiecte mereu utile cu care nu poți da greș. Un exemplu ar fi un portofel de piele de calitate, care poate fi util oricui. Dacă este și bine compartimentat, portofelul va ajuta posesorul să aibă toate obiectele mai organizate și să le găsească mai ușor. 

O altă variantă este să alegi un șnur de piele pentru chei sau brelocuri pentru chei. Acestea reprezintă o tușă elegantă pentru orice set de chei. Ele sunt și practice, deoarece ajută să găsești mai repede cheile în rucsac, așadar nu ai cum să dai greș cu acest tip de cadou. 

Cerneală Iroshizuku pentru pasionații de fine writing

Dacă ai angajați pasionați de fine writing, poți să-i surprinzi cu o cerneală deosebită Iroshizuku. Cerneala Iroshizuku este fabricată în Japonia, în condiții excelente de calitate, într-o gamă variată de culori inspirate de peisajele japoneze: Cer senin, Pădure înverzită, Cosmos

cadouri corporate

Set de ceaiuri

Dacă știi că angajații tăi sunt pasionați de ceaiuri, un set elegant de ceaiuri cu arome fine poate fi un cadou foarte nimerit. Acesta ar putea să fie format dintr-o cutie de lemn compartimentată și o selecție de ceaiuri variate, pentru a putea experimenta cât mai multe arome. Cutia se poate refolosi, așadar ea poate fi umplută la loc pe măsură ce plicurile sunt consumate.

cadouri corporate

Coșuri cadou

Coșurile cadou sunt de obicei cea mai simplă alegere atunci când vine vorba de cadouri corporate, deoarece ele reușesc să fie pe placul tuturor. Acestea conțin în general o serie de dulciuri fine, cafea, ciocolată și o băutură ce poate fi savurată mai târziu cu cei dragi. Orice combinație de produse ai alege, angajații tăi vor aprecia cu siguranță un coș cadou

Carduri cadou

Dacă nu ești sigur ce ar fi cel mai nimerit pentru angajații tăi, poți alege un card cadou la un magazin online popular, de exemplu. În felul acesta vei da posibilitatea angajaților să îți aleagă ceva personalizat și care se mulează perfect pe nevoile lor. Bineînțeles că suma trebuie să fie aceeași pentru toți angajații.  Valoarea nu trebuie să fie nici prea mare, dar nici foarte mică, astfel încât angajații să aibă destule opțiuni. 

Agendă personalizată sau planificator

Cu toții ne-am obișnuit în era tehnologiei să avem diverse aplicații de planificare a programului zilnic foarte încărcat. Însă poate fi mult mai plăcut să ai o agendă de calitate și să scrii totul pe hârtie. Poți merge pe varianta unei agende cu coperți din piele sau una planificator. Aceasta din urmă are mai multe secțiuni speciale care te pot ajuta să îți planifici minuțios programul încărcat. 

cadouri corporate

Lumânări parfumate deosebite

Majoritatea persoanelor apreciază aromele plăcute, însă cumpărarea unor parfumuri pentru angajații tăi poate fi un gest prea personal și ușor nepotrivit. Ce ai zice să alegi în schimb o lumânare parfumată cu arome deosebite? Caută variante handmade, deoarece în general acestea au un aspect interesant și combinații de note parfumate mai interesante sau inedite.

cadouri corporate angajati

Cafea sau ciocolată fină 

Nu este mereu o idee bună să oferi ceva de mâncare angajaților tăi, sub formă de gustări sau prăjituri, însă o ciocolată fină sau o cafea specială sunt o alegerea potrivită. Poți merge pe o cutie de bomboane sau o tabletă cu arome deosebite și un sortiment de cafea de calitate, proaspăt măcinată sau boabe. Acestea pot fi savurate fie la birou cu ceilalți colegi, fie împărțite acasă cu cei dragi și vor fi cu siguranță bine primite.

cadouri pentru angajati

Oferă-i echipei tale cel mai valoros cadou pentru un angajat: Un mediu de lucru primitor și curat 

Dincolo de cadouri materiale, poți oferi angajaților tăi un mediu în care să se simtă privilegiați că fac parte. Atmosfera la birou este foarte importantă – ea poate face diferența între un mediu primitor, unde mergi cu plăcere, și unul încărcat negativ care poate afecta concentrarea. Dar care este secretul creării unui mediu primitor și cald pentru tine și angajații tăi? 

Totul stă în amenajare, micile detalii, dar și în felul în care îți tratezi angajații și ce fel de cultură de lucru încurajezi. Dacă vorbim de lucrurile materiale, palpabile, este important să amenajezi spațiul de birou cu mobilier de calitate, dar să nu îl încarci excesiv. Acest lucru presupune să pui doar strictul necesar pentru a ține totul ordonat și bine organizat, unde poți găsi cu ușurință tot ce ai nevoie (dosare, papetărie, diverse accesorii). 

Un birou luminos, bine aerisit și curat poate să ajute la crearea unei senzații calde și primitoare pentru toată lumea. Așadar, asigură-te că menții curățenia și ordinea, dar încurajează și micile detalii personale de decor, pentru a nu fi prea sec sau steril. Decorează și cu plante de birou care vor aduce un element de calm și o pată de culoare și ești pe drumul cel bun. 

Este important să le arăți angajaților tăi că sunt apreciați și importanți pentru tine și întreaga companie, iar gesturile mici sunt ocazia perfectă să le demonstrezi acest lucru. Sperăm ca ghidul nostru de cadouri corporate pentru angajați să te inspire și să transmită cât mai bine angajaților tăi mesajul tău. 

Dacris vine să te susțină în demersul tău admirabil cu idei și cu o ofertă bogată de produse ce se pot plia pe nevoile tale și ale angajaților tăi. Cu ajutorul nostru poți crea o atmosferă destinsă și foarte plăcută la birou, care va fi în beneficiul tuturor.