Capless, aur pentru inovatia la Olimpiada de vara Tokyo 1964

Home/Stiri/Capless, aur pentru inovatia la Olimpiada de vara Tokyo 1964

Astept cu entuziasm Jocurile Olimpice de la Londra, incep acum, pe 27 iulie, iar editia din acest an are  numarul XXX. O data la patru ani sportivii din intreaga lume se intrec pentru a obtine cele mai ravnite medalii – cele olimpice. Anul acesta sunt asteptati 10.500 de sportivi din 146 de tari.

Le tin pumnii sportivilor romani ce vor concura in probele de atletism, box, caiac canoe, canotaj, ciclism, gimnastica, haltere, judo, lupte, natatie, polo, scrima, tenis de camp, tenis de masa si tir. Fie ca imnul Romaniei sa se auda de cat mai multe ori la Londra!

Stiloul Capless, simbolul Olimpiadei din 1964

Daca vorbim de olimpici si performante, merita amintita Olimpiada de Vara de la Tokyo din 1964. Aceste jocuri au fost extrem de importante pentru Japonia. La mai putin de 20 de ani de la cel de-al doilea razboi mondial, niponii au considerat ca acesta este momentul cel mai potrivit de a reveni in lume ca o adevarata forta economica. Timp de 4 ani, Japonia a luptat pentru eliminarea poluarii din orase si cladirile au aparut, cum spune un proverb romanesc, ca ciupercile dupa ploaie. Numarul voluntarilor a fost covarsitor. Spiritul civic si datoria fata de tara sunt elemente definitorii ale poporului japonez. Un exemplu recent, il reprezinta chiar modul in care s-au repliat rapid dupa cutremurul devastator din 2011.

Se ne intoarcem insa in 1964. Unul dintre sponsorii oficiali ai Olimpiadei a fost compania Pilot, companie japoneza ce produce instrumente de scris din 1918. Pilot a vrut sa demonstreze ca nu doar politica japoneza s-a schimbat, ci si industria s-a maturizat si a devenit una dintre cele mai puternice din lume. Pilot a aratat ca Japonia fabrica produse de inalta calitate si nu “gunoaie”, asa cum erau considerate la acea vreme produsele japoneze. Astfel ca, timp de 6 ani, inginerii de la Pilot au perfectionat stiloul Capless – primul si singurul stilou cu varf retractabil din lume. Penita se retrage printr-o singura apasare pe buton. Stiloul nu are capac, cerneala nu curge si nu se usuca. Este un stilou cu penita din aur extrem de sigur si de rezistent. O combinatie perfecta intre lux si tehnologie. Stiloul Capless a devenit simbolul jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Traditia merge mai departe si de aceea, in fiecare an, Pilot lanseaza Capless- Editie Limitata. De exemplu in 2010, au fost produse 2010 stilouri Capless intr-o culoare speciala: ice green.

Papetarie.net sarbatoreste Jocurile Olimpice de la Londra si iti propune o oferta irezistibila: stiloul Capless cu 50% reducere. Promotia este valabila in perioada 27 iulie- 12 august 2012.

By |27 iulie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment