Folosim mai mult tastele decât instrumentele de scris clasice. Nu e nevoie de statistici pentru a demonstra acest lucru. Câți dintre noi mai scriu astăzi cu stiloul?
Nu doar pentru ei, ci și pentru cei care doresc poate să descopere sau să redescopere plăcerea scrisului de mână, am căutat câteva lucruri interesante despre stilou. Un instrument de scris cu o istorie care ne poartă cu mai bine de 5000 de ani în urmă.
Stiloul rămâne unul dintre instrumentele de scris apreciate de toți cei care doresc să se bucure de momente pe care doresc să le păstreze peste ani. Într-o agendă, într-un jurnal, într-o scrisoare trimisă cuiva drag. Iar scrisul de mână este dovedit că îmbunătățește creativitatea, te ajută să înveți mai bine, să-ți concentrezi atenția, să-ți dezvolți limbajul și gândirea analitică.
1. Primele stilouri au apărut în Egiptul Antic, în perioada 3000 – 2800 î.Hr și erau fabricate din papură sau stuf.
2. Profesorul Petrache Poenaru și-a legat numele de stilou, brevetând, în 1827, „Condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se el însuși cu cerneală”. Revoluționarul toc cu rezervor nu mai zgâria hârtia și nici nu mai lăsa pete de cerneală.
3. În 1884, ideea lui Petrache Poenaru a fost perfecționată și brevetată de Lewis Edson Waterman. El a realizat un sistem de umplere cu cerneală a rezervorului, iar invenția lui a rezistat până la mijlocul secolului XX.
4. Se pare însă că au existat stilouri chiar cu 100 de ani înainte de brevetul lui Waterman, iar cel mai vechi stilou păstrat este din anul 1702, fiind creat de un francez pe nume Bion.
5. În 1850, orașul Birmingham producea jumătate din penițele lumii.
6. Stilourile cu peniță de aur nu sunt un moft – cu timpul, acestea devin mai flexibile și se „înmoaie”, adaptându-se stilului tău caligrafic.
7. Dacă îi dai cuiva să încerce un stilou, în 95% din cazuri își va scrie numele.
Leave A Comment