Te-ai gândit că prin intermediul unor gesturi simple poți ajuta mediului înconjurător? Este important ca activitatea de la locul de muncă să aducă un plus comunității. Este ușor să fii eco la birou, respectând câteva reguli simple.
În primul rând, reciclează. Adoptă exemplul Dacris: noi folosim coșuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor. De asemenea, promovăm produse de calitate realizate din materiale prime reciclate și o gamă variată de articole de birou eco.
Trebuie să fii atent și la consumul de curent electric. Dacă uiți lumina aprinsă și calculatorul stă pornit ore în șir fără a fi utilizat, este momentul să schimbi ceva. Apăsând un singur buton, poți aduce beneficii majore pentru natură. De asemenea, alege becuri economice, pentru a utiliza cu 80% mai puțina energie.
Refolosește materialele de birou. Colile de hârtie imprimate doar pe o parte pot fi utilizate drept ciorne pentru proiecte. Cei care au copii, le pot lua acasă, pentru a fi desenate de cei mici, astfel nu se folosește mai multă hârtie decât este nevoie.
A fi eco nu inseamna sa renunti la confort. Alege produse de papetarie și birotică obținute din materiale reutilizate, deoarece în acest fel protejezi mediul și încurajezi eficientizarea resurselor. Preferatele noastre sunt pixurile Pilot Begreen, ștampilele eco și hârtia reciclată pentru copiator.
Clienții Premium Dacris beneficiază de un serviciu prin care maculatura este colectată și trimisă catre reciclatori autorizati deseurile de hârtie. În completarea acestei facilități, Dacris organizează anual un program de împădurire – în ultimii trei ani am plantat aproximativ 3000 puieți de molid!
Evită risipa alimentară. Nu cumpăra pachetul pentru birou pe stomacul gol, căci vei mânca doar jumătate din produse. Dacă restul ajunge la gunoi, pierderile afectează natura și societatea.
Prin aceste gesturi simple, vei contribui la minimizarea impactului activităților zilnice asupra mediului. Responsabilitatea socială corporatistă nu înseamnă însă doar o atitudine eco. De la birou, te poți implica în diverse campanii care pot ajuta și revigora societatea. Acțiunile filantropice, precum strângerile de fonduri pentru cei aflați la nevoie, promovarea unor proiect de sănătate sau a unor acțiuni de voluntariat sunt câteva idei care pot fi implementate cu ușurință la birou.
Acum nu îți rămâne decât să alegi cum vei aplica responsabilitatea socială la birou și să îți convingi colegii să adopte aceeași atitudine. În câteva luni, cu câteva schimbări (minore, dar importante) în ritualul zilnic de muncă și cu implicare într-un program social, cu singuranță compania în care lucrezi va aduce un aport semnificativ comunității.
Vizitează-ne și pe:
Leave A Comment