8 beneficii ale scrisului de mână

Home/NOI SI PILOT, Recomandări/8 beneficii ale scrisului de mână

Scrisul de mână e ceva ce buchisim în primii ani de școală. Apoi îl perfecționăm după dictare. În scoală sau, uneori, în facultate. E important să scriem repede și frumos, alminteri trebuie să facem poze sau copii xerox după tocilara clasei / grupei.

Cum ar fi dacă ți-aș spune că scrisul de mână este mai mult de atât? Că îți ajută musculatura, mintea, creativitate, psihicul și starea de bine în general?

1. Scrisul de mână solicită ochiul și mâna. Experiența tactilă implică mușchii motorii fini ai degetelor și ai mâini, dar și mușchii mai mari ai brațului și ai corpului și, nu în ultimul rând, ochii.

2. În cazul scriitorilor, blogger-ilor sau copywriter-ilor, prima ciornă scrisă de mână este extrem de valoroasă. Ea este urmată de procesul de citire și interacțiune cu textul prin adnotări, corecturi, editări și reformulări.

Tastarea pe ecran ne tentează să edităm din mers, fragmentând și disecând textul, ceea ce poate afecta negativ fluxul de idei. Din acest motiv, perfecționarea textului este mult mai rafinată plecând de la o ciornă scrisă de mână.

3. Chiar și în acest prezent digital, când suntem nedezlipiți de smartphone, numeroase persoane realizate profesional consideră indispensabilă folosirea unui blocnotes și a unui instrument de scris. Ideile de moment pot fi notate imediat și consultate mai târziu, în liniște.

4. Scrisul de mână ne încetinește, dar ne ajută să ne limpezim și ordonăm gândurile. Ori acest lucru este ceea ce ne lipsește cel mai mult în acest prezent în care ne conectăm tot mai rar la noi înșine. Scrisul de mână ne oferă acel spațiu în care gândurile capătă formă și sunt transpuse în fraze.


5.
Cu un instrument de scris în mână apar instant oportunități creative, altminteri absente în fața unei tastaturi.

6. Mesajele scrise de mână către prieteni și apropiați sunt intime și personale într-un mod în care emailul sau mesaje digitale nu îl pot reproduce. Până la urmă aceste hârtii scrise de mână sunt ceea ce păstrezi cu tine tot restul vieții, iar ele sunt citite cu emoție de cei lăsați în urmă.


7.
Scrisul de mână cursiv are ritm și efect calmant. Într-o perioadă în care tehnologia și stilul de viață ne provoacă să muncim mai repede și mai intens, scrisul de mână aduce un echilibru sănătos între munca, educația și relaxarea noastră.

8. Dacă ai ajuns la un moment de cumpănă în viața ta, folosește scrisul de mână pentru a-ți asculta gândurile și a sta de vorbă cu tine. Cu toții avem nevoie de asta periodic.


Nu uita că dacă îți dorești
:

  • să nu îți pierzi niciodată ideile,
  • să rămâi creativ în orice moment,
  • să te concentrezi mai bine,
  • să te calmezi,
  • să transmiți un mesaj extrem de personal către cei apropiați,
  • să accelerezi procesul de autocunoaștere,

începe să scrii de mână mai des. Zilnic! Pe Dacris.net poți găsi tot ce ai nevoie pentru a transforma această activitate zilnică într-o plăcere.

One Comment

  1. […] te ajută scrisul de mână atunci când jobul tău depinde aproape sută la sută de […]

Comments are closed.