Lista rezoluțiilor profesionale este concepută ca o sinteză a ideilor care ne-au făcut cu ochiul, pentru noul început de an. Pentru că în principiu suntem curioși să aflăm cum gândesc oamenii care au succes în viață, am pus cap la cap perspectivele profesionale ale unor formatori de opinie și antreprenori, recunoscuți pe plan mondial.
Vă dorim mult succes în noul an și o viziune îmbunătățită a propriilor posibilități.
1. Trăiește fiecare zi de parcă ar fi ultima
Steve Jobs își făcuse un obicei din a se întreba în fiecare dimineață, atunci când se uita în oglindă: dacă astăzi ar fi ultima zi din viața mea, aș mai face ce fac acum? Cu toții ar trebui să ne întrebăm același lucru: daca ai ști că este ultima ta zi, lună sau an din viață, ai mai lucra în același loc în care lucrezi? Ai mai trăi viața pe care o trăiești? Dacă răspunsul este nu, e posibil să ai nevoie de o schimbare.
2. Fii umil și reținut
Warren Buffet, directorul general al firmei Berkshire Hathaway și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este de părere că pentru a avea succes, trebuie să nu fii impulsiv în relațiile cu ceilalti. A doua zi se poate întâmpla să regreți că ai adresat o anumită vorbă pe tonul nepotrivit. De asemenea pentru a te înțelege bine cu ceilalti colegi este bine să te lași inspirat de calitățile pe care le admiri la aceștia.
3. Ignoră critica care nu te ajută
Consultantul financiar și autoarea de cărți motivaționale Suze Orman, ne sfătuiește să ignorăm critica care nu ne ajută. Când ajungi o persoană de succes trebuie să te aștepți la critică, și de cele mai multe ori ea se bazează pe fapte care nu sunt reale. De ce? Pentru că fiecare dintre noi are o perspectivă subiectivă asupra realității, prin urmare fiecare vede altceva.
4. Lucrează mai mult la încrederea în tine
Brian Tracy spunea în „Secretele succesului” că nivelul nostru de autoîncredere, adică cât de mult te placi, te respecți și te accepți ca persoană valoroasă și utilă, este calitatea de bază a oamenilor de succes, a bunăstării și performanței. Cu cât crezi mai mult în tine cu atât faci lucrurile mai bine.
5. Găsește în pasiunea ta un mod de a-i ajuta pe ceilalți
Stabilește-ți un scop din a face bine celor din jur, astfel încât ei să-și aducă aminte de tine peste ani, dar și de contribuția în bine pe care ai avut-o în viața lor.
6. Nu munci din greu
Co-fondatorul Huffington Post și autoarea Arianna Huffington, este de părere că nu este suficient să muncești mult, trebuie să înveți să te și relaxezi, să te deconectezi de munca ta, pentru a putea da randamentul maxim. „Foarte mult timp am trăit cu iluzia că munca până la epuizare înseamnă succesul.”
7. Fii responsabil față de propria viață
Jack Canfield este un autor american şi speaker motivaţional cunoscut la nivel internaţional, care spune ca responsabilitatea este un concept pe care majoritatea oamenilor îl ignoră sau de care se dezic. Însă, mai toţi considerăm că ni se cuvine o viaţă extraordinară şi că cineva, undeva, trebuie să ne ofere asta. Acel cineva trebuie să ne facă fericiţi, să ne prezinte oportunităţi excelente de care ne putem folosi, să ne garanteze vremuri fericite cu familia şi relaţii personale armonioase. Adevărul este că singurii responsabili de calitatea vieţilor noastre suntem noi. Totul este un rezultat a ceea ce facem sau a ceea ce nu facem.
8. Acționează!
Poate că te tot întrebi de ce oamenii mai puțini pregătiți reușesc în viață și oamenii deștepți eșuează. Actiunea este principalul ingredient al succesului. Dacă nu faci nimic, nu se întâmplă nimic.
9. Oamenii vor să fie fericiți
Tony Hsieh este CEO la Zappos, una dintre cele mai apreciate companii din întreaga lume. Este în topul firmelor în care e cel mai interesant să lucrezi pentru că este una dintre cele mai deschise și transparente organizaţii. Tony este de părere că oamenii îşi doresc, indiferent dacă e vorba de business sau viaţă, să fie fericiţi. Aşa că trebuie ca acesta să fie obiectivul tău: să îţi faci prietenii, clienţii, angajaţii, partenerii fericiţi.
10. Citește în fiecare zi
Mulți lideri motivaționali ne îndeamnă să ne documentăm în fiecare zi, măcar 30 minute, dacă ne dorim să avansăm în domeniul vizat. Faptul că ne updatăm la noutăți ne ajută să nu jucăm în afara jocului.
Vă doresc un an nou plin de inspirație.
Să aveți curajul de a schimba lucrurile în mai bine, din interior!
Leave A Comment