Cum să-ţi găseşti concentrarea vara la birou – 5 metode care funţionează

Home/Stiri/Cum să-ţi găseşti concentrarea vara la birou – 5 metode care funţionează

Luna iulie, miezul verii, perioadă de concedii, colegii dispar unul câte unul în destinaţii care mai de care mai spectaculoase…ştii ca vine şi rândul tău să înoţi în ape mai limpezi, dar până atunci trebuie găsită o soluţie salvatoare care să te ajute să te concentrezi! Reveria este bună, însă doar în cantităţi mici.

  1. Întotdeauna este important să fii odihnit. Dacă ai restanţe la somn, este foarte posibil să te concentrezi mai greu şi, oricât ai compensa cu cafea, să rişti să îţi creşti doar tensiunea, nu şi atenţia.
  2. Asigură-te că biroul tău nu este prea aglomerat şi nu-ţi fug ochii peste prea multe poze cu prietenii, păstrează doar obiectele esenţiale pentru lucru şi te vei concentra mai uşor.
  3. Fă-ţi o agendă de lucru şi ţine-te de ea. Bifează într-un tabel stadiul la care ai ajuns cu proiectul cu care lucrezi, la fiecare 15-20 de minute. Dacă tragi linia şi constaţi că în 2 ore nu ai reuşit decât să scrii titlul, te va motiva cu siguranţă să te redresezi.
  4. Nimeni nu spune ca pauzele nu sunt bune. Ba chiar ajută la concentrare. Ia-ţi 5 minute doar pentru tine şi fă-ţi un ceai sau mergi în pauza de pranz cu sandvich-ul într-un parc, aerul curat te va recrea şi-ţi va reîncărca bateriile pentru încă o „rundă”.
  5. Dacă proiectul la care trebuie să lucrezi ţi se pare prea „copleşitor” şi îl tot amâni pentru un moment în care să te simţi complet capabil să-l duci la bun sfârşit, mai bine împarte-l în mai multe secţiuni, care să fie mai uşor de realizat. Pas cu pas îl vei duce la bun sfârşit mai bine şi mai repede.

Este firesc ca randamentul nostru să nu fie întotdeauna la cote maxime, mai ales când vacanţa ne bate la uşă sau încă ne răsuna în minte sunetul valurilor, dar „visare” human est. 🙂 Totul este să ne regăsim concentrarea la timp.

By |23 iulie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment