Organizarea la birou – cheia succesului tău

Home/ViataLaBirou/Organizarea la birou – cheia succesului tău

Indiferent de domeniul în care lucrezi, organizarea este parte integrantă a succesului muncii tale. Zi de zi ai o mulțime de sarcini de rezolvat și ultimul lucru de care ai nevoie este să pierzi timp căutând documente importante prin vrafuri de dosare ticsite, într-un birou în care totul este înghesuit și n-ai loc să arunci nici măcar un ac.

Oricât de mic ar fi spațiul în care îți desfășori activitatea, există mici trucuri pe care le poți folosi astfel încât să obții confortul de care ai nevoie pentru a fi productiv, având în același timp totul la îndemână.

În primul rând, trebuie să stabilești care sunt lucrurile de care ai cu adevărat nevoie. Hârtiile rămase de la proiectele anterioare, la fel ca și broșurile de la conferința de luna trecută trebuie sa dispară. Nu păstra nimic din ceea ce nu iți trebuie neapărat. Toate documentele importante le poți pune în bibliorafturi sau într-un suport cu mai multe sertare, iar pe birou îți poți lăsa doar ceea ce folosești zilnic. Este necesar să iei des notițe și să organizezi task-uri? Înseamnă că o agendă și un pix ar trebui să fie întotdeauna în imediata ta apropiere, la fel cum probabil ai nevoie și de un panou pentru evidențierea unor sarcini. Fiind aplicat pe perete, nu va ocupa mult loc iar tu vei fi la curent cu ce ai de făcut.

Pentru că iți petreci cea mai mare parte a zilei pe scaunul de la birou, cumpărarea unuia care sa fie confortabil și practic este o investiție binevenită. Același lucru se aplică și în cazul unui laptop performant, a unei tastaturi care ți se potrivește, a unui mouse mai silențios sau a unui monitor mai mare. In funcție de job-ul fiecăruia, exista anumite elemente care sunt folosite frecvent, pentru o lunga perioada de timp – elemente care cu cât sunt mai de calitate, cu atât ne ușurează mai mult munca. Chiar daca poate însemna o investiție substanțială, achizițonarea unor obiecte care ți se potrivesc se va dovedi utilă pe termen lung.

Știm că poate fi greu să te desparți de anumite lucruri care au fost în biroul tău mult timp dar vei vedea că organizarea biroului va contribui considerabil la creșterea performanțelor muncii tale. În plus, nu vei mai avea sentimentul de înghesuială și la sfârșitul zilei te vei simți mai odihnit ca de obicei. Acestea fiind zise, să înceapă organizarea!

Leave A Comment