Hârtia, interlocutorul nostru

Home/Branduri si Parteneri, Stiri/Hârtia, interlocutorul nostru

O folosim zilnic. Atât de mult, încât nu ne mai dăm seama cât de importantă este pentru noi.

De asemenea, ne punem foarte rar întrebări despre apariția și rolul hârtiei în viața noastră. Nu-i așa?

Pasionați de papetărie și de arta scrisului, știm că nucleul domeniului acestuia este hârtia. Dovada sunt mărcile de hârtie recunoscute global, cum sunt Double A, Xerox sau Papyrus, disponibile în stocul nostru.

Împărtășim cu voi această pasiune pentru hârtie cu fiecare sfat dat, fiecare comandă, fiecare postare pe blog sau social media, fiecare pas pe care îl facem către și pentru voi. Pentru că, da, am ajuns la o concluzie… suntem Office Supplies Addicts! 🙂

Hârtia, în forma pe care o cunoaștem astăzi, a fost inventată în China în anul 98 d.Hr de către un demnitar chinez pe nume Cai Lun, iar materialele de bază ale acesteia erau cânepa, țesătura și bumbacul. Pentru că era o invenție atât de importantă, tot procedeul de fabricație a fost ținut secret.

Înainte de hârtia de astăzi a existat papirus, un material obținut prin presarea tulpinilor de trestie și inventat de către egiptenii din antichitate.

În Europa, hârtia a apărut relativ târziu, prin anul 1100. Prima fabrică de hârtie din România a fost deschisă în anul 1539 la Sibiu, urmată de o altă fabrică în 1546, la Brașov. Doar sunt orașe culturale! 😉

Din categoria “Știați că”, primul act oficial scris pe hârtie din România a fost oferit mânăstirii Tismana de către Mircea cel Bătrân, în anul 1406!

În prezent, majoritatea materialelor profesionale sunt create virtual cu ajutorul computer-ului, al tabletei sau al telefonului, deci de ce am mai avea nevoie de agende, post-it-uri, coli sau caiete?

Le folosim pentru a transmite mesaje, pentru a ne “pune pe hârtie” gândurile, agenda zilnică, pentru desenat sau pentru a nota ideile importante. Un fel de… interlocutor!

Virtual este mai ușor, dar… impersonal.

Atunci când scriem pe hârtie ne putem concentra mai bine. Nimic nu se compară cu mirosul cernelii pe foaie, cu jocul peniței stiloului și, de ce nu, cu plăcerea de a scrie chiar și cu un simplu pix!

Sursa foto: physicsworld.com

Vizitează-ne și pe:

Leave A Comment