Culorile din birou. Moft sau necesitate?

Home/Stiri, ViataLaBirou/Culorile din birou. Moft sau necesitate?

Specialiștii în Feng Shui, dar și designerii de interior pun mare preț pe culori, mai ales pe cele folosite în spațiile unde oamenii petrec ore bune dintr-o zi, adică la birou. De teama unor greșeli și în lipsa ajutorului unui designer, multe birouri sunt decorate însă în culori fade, ca bej sau gri, cu accente albe sau negre. Dar aceste combinații de culori nu numai că nu înfrumusețează spațiul, nu ajută nici angajații să fie mai creativi, mai eficienți, mai optimiști sau mai veseli sau să se simtă suficient de confortabil.

Știm cu toții că, de obicei, culorile declanșează diverse asocieri în creierul uman, iar cercetările dezvăluie tot timpul noi informații legate de impactul acestora asupra psihicului.

Roșu, spun specialiștii, stimulează creativitatea, dar și instinctele rebele, așa că nu este prea indicat să fie folosit în sălile de ședințe, ci doar ca accente, în birouri individuale. Portocaliul este recomandat pentru spațiile informale, cum ar fi bucătăria de la birou. Pentru sălile de relaxare sau chiar pentru o încăpere cu multe birouri, sunt recomandate accente mai mult sau mai puțin puternice de roz, care acționează ca un “tranchilizant” în situații de stres ridicat.

Dacă vă place galbenul, înseamnă că biroul vostru va arăta minunat și colegii/ angajații se vor simți foarte bine! Culoarea aceasta este asociată cu optimismul și căldura, normal, dar poate aduce și un strop de energie în plus, mai ales atunci când este nevoie! Este recomandat, totuși, în doze mici J

Pentru a crea un spațiu dinamic, suprinzător, plăcut, dar și pentru a stimula creativitatea și eficiența colegilor/angajaților, este indicat să folosim mult verde! Fie că e vorba despre un perete, despre mobilier sau accesorii de birou, verdele magic tonifiază, dar aduce în birou și un plus de relaxare. Tot verde este recomandat și pentru a încuraja flexibilitatea, deci pentru sălile de ședințe va fi numai bun J

O altă culoare considerată de designeri, dar și de specialiștii în Feng Shui, drept una potrivită pentru mai multe tipuri de birouri, este albastru. Nuanțele mai deschise ne ajută să ne concentrăm mai bine, să ne încredem în forțele proprii și să avem mai mult curaj. Intr-un spațiu mai mare, unde ne permite și sistemul de iluminare sau numărul ferestrelor, putem chiar sa optăm pentru mai multe nuanțe de albastru, chiar violet. Rezultatele vor fi spectaculoase!

Dacă timpul și bugetul nu vă permit schimbări majore la nivel de design al biroului, să știți că aveți nevoie de doar câteva accente de culoare, cum ar fi o lampă, câteva accesorii de birou sau chiar instrumente de scris pentru a colora mai eficient fiecare zi bună la birou!

sursa foto: pinterest.com

Leave A Comment