Ce mâncăm sănătos la birou?

Home/Stiri/Ce mâncăm sănătos la birou?

Știi foarte bine cum sunt zilele acelea aglomerate, în care pur și simplu nu ai timp să mănânci la birou. Dar la fel de bine cunoști faptul că dacă uiți să iei masa de prânz, spre seară te vei simți epuizat și vei mânca orice, de multe ori alimente nesănătoase. Așa că cel mai bine este să iei pauză, măcar 30 de minute și să alegi meniuri sănătoase pentru prânz.

Primul avantaj este că te vei concentra mai bine. Creierul tău se va axa pe sarcinile de serviciu, nu pe faptul că îți este foame. Plus că vei avea mai multă energie și poftă de muncă. Iar beneficiile se dublează daca alegi alimente sănătoase, bogate în nutrienți, vitamine și minerale. Meniul pentru birou nu trebuie să fie nici greu de realizat și nici scump, așa ca îl poți pregăti chiar tu. Dacă nu vrei să te chinui cu casolete din plastic sau borcanele pe care să le speli și să le duci seara din nou acasă, poți apela la farfurii de unică folosință pe care să le împachetezi în folie de aluminiu și pe care le arunci după ce mănânci.

Ține cont că nu vei lua doar prânzul, ci vei simți nevoia să ronțăi ceva pe parcursul zilei. Lasă covrigeii la o parte și alege alunele și nucile, despre care s-a demonstrat că sunt extraordinare pentru funcționarea creierului. Pofta de dulce va fi potolită cu fructe, de la mere, pere, banane, căpșuni până la grapefruit, ananas sau rodie, toate sunt bombe de energie pentru corpul tău. Ceaiul este de asemenea potrivit, alături de doi biscuiți integrali, ca gustare sănătoasă. Iaurtul este, de asemenea, recomandat de nutriționiști, căci aportul de calciu te va ajuta să lucrezi mai eficient.

Iată câteva idei de prânz pregătit de acasă:

Cel mai bine este să faci un pachețel din mai multe alimente, astfel încât prânzul să nu fie niciodată plictisitor. Dacă îți plac ciorbele și supele, acestea sunt variante foarte sățioase. La îndemână, gustoasă și sănătoasă este supa cremă de legume. Dacă simți că nu este destul, poți să mănânci câteva bucățele de brânză.

Din pieptul de pui faci rapid șnițele numai bune de luat la pachet. Sau îl poți pregăti pe grătar ori pe tigaia grill. Cumpără câteva condimente și “joacă-te”, combinându-le între ele, astfel încât să te bucuri de gusturi noi în fiecare zi. Alături poți pune o salată ori o garnitură de mazăre, fasole verde sau cartofi, sau alte legume care îți plac. Le poți pregăti tot pe tigaia antiaderentă, ca să nu folosești ulei.

Nici omleta nu este de evitat. În ouăle bătute poți pune orice carne, brânză sau legumă îți place pentru a o face mai consistentă și mai gustoasă. Plus că o poți  face tot fără ulei și iese la fel de gustoasă.

Sandwich-urile sunt o variantă pe cât de simplă, pe atât de versatilă. Clasica șuncă presată, până la piept de pui la grătar ori resturile de friptură de la cina anterioară, toate reprezintă o bază excelentă pentru sandwish-uri. Adaugă brânză feta sau de capră, plus o mână generoasă de salată si vei avea un prânz fresh și sănătos, mai ales dacă optezi pentru pâine integrală. Poți pune bucățele sau pastă de avocado, ori ardei gras și roșii. Variantele sunt limitate doar de gusturile tale și de legumele pe care le găsești la magazin.

Orezul și pastele sunt feluri de mâncare care plac oricui. De asemenea, modurile în care le poți pregăti sunt nenumărate. La orez, poți adăuga legume tocate mărunt, gătite în același timp sau îl poți transforma în salată, combinând legume proaspete cu orez și chiar pui tăiat cubulețe sau ton. Aceleași opțiuni sunt și pentru paste, care pot fi servite fie cu sos și carne sau doar legume ori reci, sub formă de salată.

Acestea sunt câteva idei care să te ajute să îți creezi propriul meniu de prânz, sănătos și fără bătăi de cap. Tu ce preferi să mănânci la birou?

By |4 martie|Stiri|0 Comments

Leave A Comment